Čo sa týka mäsa, zabŕdla som do čínskej kuchyne a takisto to bola dobrá voľba. Pikantné a kyslasté kúsky vyrovnávajú sladký nádych tekvice. Nebudeme už zbytočne viac otáľať, prejdime k postupu.
Bravčové mäso:
- 400 g bravčového stehna
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 PL jablčného octu
- 1/2 ČL thajskej zelenej kari pasty
- 1/2 ČL čili omáčky
- šťavu z 1/2 limetky
- 1 ČL zmesi korenia na čínu
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- olivový olej
- 2 hrste šampiňónov
Tekvica a cuketa:
- 1 malú tekvicu Hokkaido
- 1 malú alebo 1/2 veľkej cukety
- olivový olej
- 2 ČL škorice
- 1-2 ČL zmesi korenia na čínu
Bravčové stehno umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na kúsky s veľkosťou sústa. Mäso sprudka opražíme na rozpálenom oleji a pridáme do panvice pochutiny: sójovú omáčku, jablčný ocot, kari pastu, čili omáčku, limetkovú šťavu, čínsku korenistú zmes a mleté čierne korenie. Zmiernime plameň a necháme zmes dobre prevrieť, kým sa tekutina trochu nevyparí a mierne neskaramelizuje. Potom mäso podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Chvíľu pred koncom pridáme sterilizované šampiňóny a ešte dusíme, aby sa všetky zložky dobre skombinovali.
Kým sa dusí mäso, pripravíme si zeleninu: tekvicu i cuketu umyjeme, nemusíme ich šúpať. Hokkaido prekrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na podkovy, cuketu na hrubšie kolieska. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Posypeme škoricou a korením na čínu a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15 minút. Potom každý kúsok otočíme a dopekáme.
Fanfáry na záver, môžeme podávať!
Kým sa dusí mäso, pripravíme si zeleninu: tekvicu i cuketu umyjeme, nemusíme ich šúpať. Hokkaido prekrojíme, vydlabeme jadierka a nakrájame na podkovy, cuketu na hrubšie kolieska. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Posypeme škoricou a korením na čínu a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15 minút. Potom každý kúsok otočíme a dopekáme.
Fanfáry na záver, môžeme podávať!
Nebojte sa trochu experimentovať a pustite sa do ochutnávania! Myslím, že neoľutujete.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára