- 1/2 hrnčeka červenej šošovice, v suchom stave
- 1 malú červenú cibuľu
- 1 strúčik cesnaku
- olivový olej
- veľkú hrsť sušených dubákov
- 1 konzervu (400 g) lúpaných paradajok
- bylinkovú soľ podľa potreby
- 1 ČL sušeného tymianu
- 1/2 ČL škorice
- 1 bobkový list
- pár lístkov čerstvej bazalky
- 30 g sklených rezancov
- 40 g eidamu
Šošovicu namočíme vopred, ideálne na noc. Na druhý deň ju zlejeme a prepláchneme. Sušené hríby zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť. Sklené rezance rovnako zalejeme vriacou vodou a po 5 minútach ich scedíme. Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu s posekaným/nastrúhaným cesnakom. Pridáme šošovicu a chvíľu opekáme. Do hrnca vlejeme lúpané paradajky (ak sú vcelku, prekrojíme ich na menšie časti) a omáčku ochutíme soľou, tymianom a bobkovým listom. Pridáme prepláchnuté dubáky a varíme, kým sa omáčka nezredukuje do požadovanej konzistencie a šošovica nie je mäkká. Na záver pridáme bazalku a servírujeme so sklenými rezancami. Nezabudneme predtým vybrať bobkový list, posypeme nastrúhaným syrom a podávame!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára