Marináda:
- 2 kuracie prsia
- 1 PL jablčného octu
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL balzamikového octu
- 1 ČL údenej papriky
- 1 ČL sušeného oregana
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL bylinkovej soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
Dresing:
- 1 kelímok (150 g) bieleho jogurtu
- 1 strúčik cesnaku
- 2 ČL jablčného octu
- 2 ČL sójovej omáčky
- 1 ČL dijonskej horčice
- bylinkovú soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Navyše:
- 1 malý patizón
- olivový olej
- bylinkovú soľ
- hrsť zelených olív
- hrsť čerstvých bazalkových listov
Najprv začneme prípravou marinády: ocot, olej, balzamiko, papriku, oregano, soľ, korenie a nastúhaný cesnak zmiešame v miske. Pridáme do nej kuracie prsia a necháme odstáť, minimálne dve hodiny, ideálne však cez noc.
Keď nadíde čas varenia, pokračujeme patizónom: umyjeme ho, odstránime jadierka a nakrájame na podkovy. Ochutíme soľou a uložíme na papier na pečenie vytretý olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút, kým nie je mäkký, nezabudneme raz obrátiť.
Na dresing zmiešame: jogurt s nastrúhaným cesnakom, octom, sójovou omáčkou, horčicou, soľou a korením.
Kuracie prsia vyberieme z marinády a na rozpálenej grilovacej panvici ich sprudka z oboch strán opečieme. Trochu zmiernime plameň a grilujeme, kým mäso nie je mäkké a šťavnaté (takže to netreba preháňať, aby nevyschlo).
Napokon servírujeme: prsia nakrájame na kúsky, obložíme pečeným patizónom, hojne polejeme dresingom a doplníme zelenými olivami a posekanou bazalkou. Skvelé by bolo pridať ešte nejaký listový šalát, prípadne posypať rozdrobeným syrom feta!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára