- 1/2 maslovej tekvice
- 1/2 konzervy šampiňónov v celku
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g krémového syra
- 1 ČL dijónskej horčice
- trochu mlieka
- zmes talianskych byliniek
- artičoky marinované v oleji + olej z nich (zakúpené v Lidli)
- hrsť zelených olív
Tekvicu umyjeme, zbavíme semien a nakrájame na hranolky. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie a potrieme olejom z marinovaných artičokov. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 15 minút.
Na rovnakom oleji orestujeme šampiňóny prekrojené napoly, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a vmiešame horčicu so syrom. Podlejeme mliekom a ochutíme zmesou talianskych byliniek. Omáčku varíme, kým trochu nezhustne. Medzitým si prekrojíme olivy a artičoky a po upečení tekvice všetko preložíme do misky. Prelejeme hubovo-syrovou omáčkou a konzumujeme!
Artičoky som skúsila prvýkrát v živote. Ich chuť vôbec neviem popísať, bola úplne neutrálna, ale to pripisujem tomu, že boli marinované v oleji s rôznymi bylinkami. Veľmi sa mi však páči ich štruktúra, sú pekne chrumkavé a lístkové, ideálne práve do misky s mixom rôznej zeleniny, ktorú potrebujete obohatiť o nejakú textúru. Na internete som sa dozvedela, že je to telu veľmi prospešná zelenina, pretože obsahuje nespočetné množstvo vitamínov a minerálov. Vo Francúzsku ich milujú a je škoda, že v našich končinách sú takmer neznáme. Zrejme si počkám na sezónu a kúpim čerstvé. Nejaké nápady na prípravu?
Všetkým vám prajem príjemný víkend, majte sa krásne!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára