- 2 karfiolové toasty (je mi jasné, že ich bežne nemáte po ruke, preto pokojne siahnite po krajcoch obľúbeného chleba, v každom prípade sa prihováram za karfiol, preto kuknite na >>recept<<)
- 100 g cícerovej pomazánky s tuniakom (možno nahradiť hummusom, alebo polotovar vymeniť za vlastne vyrobenú nátierku)
- dve hrste šampiňónov (z konzervy či čerstvých)
- 1 strúčik cesnaku
- trochu olivového oleja
- pár čerstvých listov bazalky
Šampiňóny nakrájame na plátky, cesnak takisto a na troche oleja ich orestujeme do zlatista. Na záver vmiešame nasekanú bazalku. Kariolové toasty/krajce chleba štedro natrieme vrstvou nátierky a obložíme šampiňónmi. Preložíme do prenosnej nádoby a vyrazíme za povinnosťami!
Nátierku mi kupovala mamina, neviem kde, pravdepodobne v Kauflande. Bola naozaj veľmi dobrá a preto mi nasadila do hlavy chrobáka, takže sa v nejakej blízkej budúcnosti pokúsim vytvoriť vlastnú. Hlavne preto, že 100 g je naozaj malé balenie!
Zase raz a znova sa ospravedlňujem za fotky, robila som ich v náhlivosti, navyše, celý deň lialo ako z krhly, takže svetelné podmienky tiež mali na míle ďaleko od ideálu.
Dúfam, že vám tento príspevok poslúžil ako inšpirácia a ak sa tak stalo, neváhajte sa podeliť s dojmami!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára