Potrebovať budeme:
- 2 vajcia
- 1 malú konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
- 40 g camembertu
- bylinkovú soľ
- olivový olej
- 2 petržleny
- 2 mrkvy
- trochu karfiolu
- garam masala korenie
V miske rozšľaháme vajcia, ochutíme ich soľou a vmiešame tuniaka scedeného od šťavy. Zmesou naplníme muffinové košíčky a do stredu vtlačíme kúsky syra camembert.
Zeleninu umyjeme, petržlen a mrkvu nakrájame na hranolky, karfiol rozoberieme na ružičky. Rozložíme ich na plech, pokropíme olejom a posypeme soľou a garam masala korením. Plech aj s muffinami vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15-20 minút, kým všetko nie je hotové.
Nadýchané a jemné muffiny s prekvapením v podobe syrového jadra, to je jedna báseň! Pripočítajme k tomu sladkú chrumkavú zeleninu s exotickým orientálnym nádychom vďaka koreniu, dostaneme čo? Plnohodnotné jedlo, ktoré je ľahké na prípravu, zužitkujeme v ňom všetko, čo aktuálne kuchyňa ponúka a navyše, vôbec nevypadá ako totálna improvizácia.
Odporúčam, presvedčte sa!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára