- 1/2 šálky bielej fazule v suchom stave
- trochu masla
- 1 ČL mletej sladkej papriky
- hrsť sušených dubákov
- hrsť sušených kuriatok
- 3 bobkové listy
- 1 a 1/2 šálky mlieka
- 1-2 PL octu
- dubákové korenie podľa chuti
Fazuľu na noc namočíme, na druhý deň ju scedíme a prepláchneme. Hríby zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme k nemu papriku a vytvoríme zápražku. Do hrnca pridáme fazuľu a chvíľu ju opekáme, aby sa obalila maslom. Potom ju zalejeme približne litrom vriacej vody a ochutíme dubákovým korením a bobkovými listami. Hríby scedíme a pridáme do hrnca. Varíme 15-20 minút, potom pridáme do polievky mlieko a ocot. Ochutnáme a prípadne pridáme korenie. Varíme, kým fazuľa nie je mäkká.
A viete čo? Polievka bola tak dobrá, že som ju zjedla celú. Fakt! Na jedno posedenie!
Možno som to prehnala s množstvom fazule, pretože jej tam bolo snáď viac ako tekutiny, ale nech, aspoň mal žalúdok radosť (horšie to už bude zajtra s črevami.. ale to ste určite nepotrebovali vedieť.. ☺) Dúfam, že som vám nepokazila chuť do jedla a vrhnete sa na prípravu!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára