- 2 kuracie prsia
- olivový olej
- 1/2 - 1 PL thajskej zelenej kari pasty
- šťava z 1/2 citróna
- 1 veľká konzerva kokosového mlieka
- voda podľa potreby (prípadne vývar)
- mleté čierne korenie, bylinková soľ podľa chuti
- 1/2 stredne veľkého baklažánu
- 2 veľké mrkvy
- 2 hrste ružičkového kelu
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 1 šálka mrazeného hrášku
Vo veľkej panvici na rozhorúčenom oleji opečieme umyté a na veľkosť sústa nakrájané kuracie prsia. Pridáme zelenú kari pastu (pridávame postupne a priebežne ochutnávame, aby sme neskončili v infernom v ústach) a poriadne premiešame. Do panvice vlejeme celú konzervu kokosového mlieka, šťavu z 1/2 citróna a ochutíme soľou a korením.
Mrkvu, baklažán i kel umyjeme a pokrájame na menšie kusy, prihodíme ich do panvice a dobre zamiešame. Podlejeme trochou vody a zmiernime plameň. Dusíme asi 15 minút, potom pridáme hrášok a posekanú bazalku a necháme prejsť varom, kým sa hrášok nerozmrazí a omáčka nezredukuje na požadovanú hustotu, ak by však bola až príliš hustá, dolejeme vodu/vývar. Podľa potreby môžeme ešte pridať soľ či korenie alebo citrónovú šťavu. To je všetko, už len servírujeme!
Mrkvu, baklažán i kel umyjeme a pokrájame na menšie kusy, prihodíme ich do panvice a dobre zamiešame. Podlejeme trochou vody a zmiernime plameň. Dusíme asi 15 minút, potom pridáme hrášok a posekanú bazalku a necháme prejsť varom, kým sa hrášok nerozmrazí a omáčka nezredukuje na požadovanú hustotu, ak by však bola až príliš hustá, dolejeme vodu/vývar. Podľa potreby môžeme ešte pridať soľ či korenie alebo citrónovú šťavu. To je všetko, už len servírujeme!
Skvelé jedlo do nečasu! Nielenže je bohaté a dostatočne zasýti, vďaka pikantnosti poriadne zahreje zvnútra a to je teraz želaný efekt. Nebojte sa orientálnych ingrediencií, určite nešliapnete vedľa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára