- 250 - 300 g hovädzieho mäsa
- 1 veľkú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- trochu olivového oleja
- 1 ČL údenej papriky
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 2 PL jablčného octu
- 2 ČL zelenej thajskej kari pasty
- 1 ČL bylinkovej soli
- 3/4 vrecka ružičkového kelu
Mäso umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na kúsky s veľkosťou sústa. Cibuľu pokrájame nadrobno a na oleji opražíme do sklovita. Pridáme mäso, posekaný cesnak a pochutiny: papriku, korenie, kari pastu, soľ a ocot. Dobre premiešame a sprudka opečieme, aby sa mäso zatiahlo, potom plameň zmiernime a vyčkáme, kým nepustí trochu šťavy. Následne zalejeme dostatkom vody a dusíme, kým hovädzina nie je takmer úplne mäkká (to môže trvať dlhšie, závisí od použitého druhu). Kel zbavíme stopiek, prekrojíme na polovice a pridáme do hrnca. Ak je to nutné, ešte dolejeme vodu (v ideálnom svete vývar) a varíme, kým kel nie je na kus a mäso celkom poddajné.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára