Bolo to ešte minulý víkend, keď som si do práce pripravovala toto skvelé chilli. Vidíte, ako nestíham. Čas neúprosne beží a ja dnes budem znovu vymýšľať, čo ukuchtiť do nového týždňa. Než sa však do toho pustím, nerada by som mala sama so sebou nevyrovnané účty a preto dodatočne dodávam recept, pretože by bola naozaj škoda, keby ste oň prišli. Už v predchádzajúcom pokuse o chilli som sa inšpirovala tradičnou mexickou kuchyňou a prisypala doňho okrem škorice (ktorá je už povinnosťou) aj kakao a poviem vám, zrejme takisto bude patriť do trvalej výbavy tohto pokrmu. Nebojte sa, nazbierajte odvahu a budete odmenení!
Na 2 či 3 porcie:
- 300 g mletého bravčového
- 1 malú cibuľu
- trochu oleja
- 2 ČL údenej papriky
- 1 ČL škorice
- 1 ČL holandského kakaa
- 1 PL sladkej čili omáčky
- 1 ČL oregana
- 1 ČL soli
- 1 PL worchestrovej omáčky
- 1 PL balzamiko octu
- 2 bobkové listy
- 1 konzervu lúpaných paradajok
- 1/2 veľkej konzervy šampiňónov
- 1/2 hrnčeka smotany na varenie
Cibuľu nasekáme nadrobno a speníme na troche oleja. Pridáme papriku, škoricu a kakao, dobre premiešame, aby sa rozvinula vôňa a pridáme mleté mäso. Dobre premiešame a šupneme do hrnca mäso. Ochutíme ho čili omáčkou, oreganom, soľou, worchestrom, octom a bobkovými listami. Opekáme zo všetkých strán a vlejeme lúpané paradajky. Na malom plameni dusíme, kým sa omáčka nezredukuje. Na záver ešte pridáme šampiňóny a smotanu. Znovu varíme do zhustnutia a hotovo, servírujeme!
Moja cestovná verzia: ľadový šalát so zálievkou z olivového oleja, balzamika a bylinkovej soli.
Kto kedy povedal, že v nedeľu sa nepracuje? Ja zrejme zase pol dňa strávim v kuchyni buď pri varení, alebo jej upratovaní. Ta sa mi vidí, že na nás tento týždeň padla služba..
Life sucks!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára