Budeme potrebovať:
- 1/2 hrnčeka bielej fazule v suchuom stave
- 3/4 vrecka ružičkového kelu
- bylinkovú soľ podľa chuti
- zmes sušených byliniek (oregana, bazalky, tymianu, rozmarínu, podľa vlastného uváženia)
- 1 pohár domácich zakladaných lúpaných paradajok (s cesnakom a bazalkou, ak nemáte, stačí 1/2 konzervy kupovaných plus cesnak)
- 1/2 šálky mlieka
- 1/2 balenia mozzarelly
Fazuľu na noc namočíme do vody a na druhý deň prepláchneme v novej. Dáme ju do hrnca s vodou a privedieme k varu. Medzitým zrežeme stopky z kelu a očistíme ich od nepekných listov. Pridáme do hrnca a ochutíme soľou a bylinkami. Varíme v malom množstve vody, keď je fazuľa i kel polomäkká, pridáme paradajky a ďalej dusíme. Na záver podlejeme mliekom a necháme tekutinu ešte trochu zredukovať. Potom zmes preložíme do misky, obložíme mozzarellou nakrájanou/natrhanou na kúsky a premiešame, aby sa trochu rozpustila. Pred konzumáciou odporúčam dobre zohriať, aby sa syr úplne rozpustil a krásne naťahoval. Dobrú chuť!
Milí moji, čižmičky už máte vyčistené? Poslúchali ste celý rok? Alebo si nájdete v topánkach iba čierne uhlie?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára