Pečené mäso:
- 350 g bravčového stehna v celku
- 1 PL olivového oleja
- 1 ČL údenej papriky
- 1/2 ČL kari korenia
- 1/2 ČL korenia 4 farieb, rozdrveného
- trochu bylinkovej soli
- 1 cibuľa
- 1 veľký strúčik cesnaku
Hráškovo-horčicový dresing:
- 1/2 veľkej konzervy sterilizovaného hrachu
- 1 PL olivového oleja
- 2 ČL dijónskej horčice
- citrónová šťava
- trochu bylinkovej soli
- 10 čerstvých bazalkových listov
- 3-4 PL vody, podľa potreby
Bravčovinu umyjeme, vložíme do misky, pridáme k nej olej, papriku, korenie, soľ a kari a dobre ju v zmesi premiešame. Mäso preložíme na alobal, obložíme cibuľou nakrájanou na osminy a potrieme prelisovaným cesnakom. Alobal zvinieme do balíčka a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 200° na 30 minút. Potom balíček obrátime a pečieme ďalšiu polhodinu. Nakoniec alobal roztvoríme a dopekáme 15-20 minút, aby sa na povrchu utvorila chrumkavá kôrka.
Kým sa robí bravčovina, pripravíme dresing: hrášok zmiešame s olejom, horčicou, bazalkou, citrónovou šťavou, ochutíme soľou a pridáme vodu, začneme s 1 lyžicou. Zmixujeme pomocou tyčového mixéra alebo smoothie makera. Priebežne prilievame vodu, aby sme dosiahli polotekutú konzistenciu a úplne hladkú textúru.
Upečené mäso necháme chvíľku odpočinúť a nakoniec krájame na plátky. Servírujeme ideálne preliate dresingom, v horšom scenári umiestnime do nádob a balíme na cestu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára