Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Špagetová tekvica s francúzskou cibuľovou smotanovou omáčkou

sobota 19. decembra 2015

Špagetová tekvica s francúzskou cibuľovou smotanovou omáčkou

Po značnej odmlke som sa opäť chopila klávesnice s cieľom priblížiť vám, ako to vypadalo u mňa v kuchyni. Nieže by som nevarila, o to nejde, no v práci máme rozbehnutých niekoľko projektov, ktoré sa blížia k deadlinu a tak je to tam ako v úli, všetci sú napnutí ako na špagátikoch a riešime akútne krízy. Preto sa frekvencia môjho výskytu na blogu znížila na minimum. Dúfam, že to ospravedlníte a ja vám ako poďakovanie prinášam výborný tip na nízko sacharidové špagety s lahodnou omáčkou.

Jedna drevorubačská alebo dve menšie porcie:
  • 1 špagetová tekvica
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • trochu oleja
  • 1 ČL oregana
  • 1 ČL bylinkovej soli
  • 1 a 1/2 hrnčeka smotany na varenie
  • 1/2 konzervy šampiňónov
  • 80 g tvrdého syra
  • 1/2 veľkej konzervy hrachu
Tekvicu pozdĺžne prerežeme na polky, zbavíme jadier, povytierame olejom a osolíme. Dáme do vyhriatej rúry reznou stranou nadol piecť na 20 minút. Po uplynutí tejto doby polovice obrátime a dopekáme ďalších asi 10 minút.

Medzitým sa venujeme omáčke: na oleji skaramelizujeme cibuľu nakrájanú na tenké polmesiace, potom pridáme nasekaný cesnak, pokrájané šampiňóny, ochutíme soľou, oreganom a zalejeme smotanou. Omáčku varíme do zhustnutia, trpezlivosť, ono to príde. Ku koncu pridáme nastrúhaný syr, hrášok a varíme, kým sa syr úplne nerozpustí.


Dužinu upečenej tekvice pomocou vidličky naškriabeme na špagety a preložíme do misky. Bohato polejeme omáčkou a podávame!





Prosím, nedajte tomuto receptu košom ak aj nie ste fanúšikom tekvice. Špagety sa dajú pokojne použiť aj tie obilninové, ja sa však rozhodne prihováram za tieto tekvicové. Alebo cuketové, tie tiež môžu byť výborné!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára