Jedna drevorubačská alebo dve menšie porcie:
- 1 špagetová tekvica
- 1 veľká cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- trochu oleja
- 1 ČL oregana
- 1 ČL bylinkovej soli
- 1 a 1/2 hrnčeka smotany na varenie
- 1/2 konzervy šampiňónov
- 80 g tvrdého syra
- 1/2 veľkej konzervy hrachu
Tekvicu pozdĺžne prerežeme na polky, zbavíme jadier, povytierame olejom a osolíme. Dáme do vyhriatej rúry reznou stranou nadol piecť na 20 minút. Po uplynutí tejto doby polovice obrátime a dopekáme ďalších asi 10 minút.
Medzitým sa venujeme omáčke: na oleji skaramelizujeme cibuľu nakrájanú na tenké polmesiace, potom pridáme nasekaný cesnak, pokrájané šampiňóny, ochutíme soľou, oreganom a zalejeme smotanou. Omáčku varíme do zhustnutia, trpezlivosť, ono to príde. Ku koncu pridáme nastrúhaný syr, hrášok a varíme, kým sa syr úplne nerozpustí.
Dužinu upečenej tekvice pomocou vidličky naškriabeme na špagety a preložíme do misky. Bohato polejeme omáčkou a podávame!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára