Na šalát:
- 3 stredné červené repy
- trochu oleja
- bylinkovú soľ podľa chuti
- 100 g pečených gaštanov
- 30 g Fety
- 1/3 ľadového šalátu
Na zálievku:
- 1 PL olivového oleja
- 1 PL balzamiko octu
- 1 PL citrónovej šťavy
- 2 ČL sladkej čili omáčky
- trochu mletého čierneho korenia
Repu ošúpeme, nakrájame na tenšie polmesiace, rozložíme na papier na pečenie, pokropíme olejom a posypeme soľou. Dáme do vyhriatej rúry piecť asi na 15 minút, kým nie je mäkká.
Medzitým pripravíme zvyšok šalátu. V miske zmiešame olej, ocot, šťavu z citróna, čili omáčku a korenie na zálievku. Ľadový šalát nakrájame na tenké prúžky, dáme do veľkej misy a zalejeme ho dresingom. Syr rozdrobíme či nakrájame na malé kocky. K šalátu pridáme upečenú a ešte horúcu cvikľu, aby sa sparil a aktivovala sa zálievka. Na vrch nasypeme rozdrobené pečené gaštany (ak nemáte to šťastie ako ja, že si ich môžete kúpiť na miestnych trhoch, budete si ich musieť upiecť vopred. Alebo uvariť, nechám na vás, jak je libo) a syr Feta. Potom všetko premiešame a podávame!
Medzitým pripravíme zvyšok šalátu. V miske zmiešame olej, ocot, šťavu z citróna, čili omáčku a korenie na zálievku. Ľadový šalát nakrájame na tenké prúžky, dáme do veľkej misy a zalejeme ho dresingom. Syr rozdrobíme či nakrájame na malé kocky. K šalátu pridáme upečenú a ešte horúcu cvikľu, aby sa sparil a aktivovala sa zálievka. Na vrch nasypeme rozdrobené pečené gaštany (ak nemáte to šťastie ako ja, že si ich môžete kúpiť na miestnych trhoch, budete si ich musieť upiecť vopred. Alebo uvariť, nechám na vás, jak je libo) a syr Feta. Potom všetko premiešame a podávame!
Takže, o tom nešťastnom období na "V" už stačilo, aj naďalej sa obrním nevšímavosťou a bľabotanie o darčekoch, preplnených obchodoch, vypredaných medzimestských spojoch a vybielených účtoch budem vnímať jedných uchom dnu a druhým von. Aby mi boli vzácnejšie, keď už na ne napokon dôjde.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára