Na 4 porcie:
- 4 kačacie stehná
- 1 1/2 veľkej cibule
- 2 prelisované strúčiky cesnaku + niekoľko v celosti
- olivový olej podľa potreby
- zmes korenia na hydinu
- bylinkovú soľ
- trochu pálivej papriky
- sušený rozmarín a oregano
Stehná umyjeme, zbavíme nadbytočnej ovísajúcej kože a prípadných zvyškov peria. Vložíme ich do pekáča kožou hore a obložíme cibuľou nakrájanou na tenké polmesiace. Potrieme ich prelisovaným cesnakom a niekoľko strúčikov v celku vložíme medzi stehná. Všetko pokropíme olejom a ochutíme hydinovým korením, paprikou, soľou, rozmarínom a oreganom. Do pekáča vlejeme vodu (kto má vývar, má u mňa malé bezvýznamné plus) a zakryjeme ho alobalom/vekom. Dáme do vyhriatej rúry piecť pri 200 °C na 40 minút, potom alobal zložíme. Pečieme ďalšiu štvrť hodinu a následne mäso obrátime. Zapekáme 15 minút a stehná obrátime opäť kožou nahor. Dopekáme, kým sa na povrchu nevytvorí chrumkavá kôrka a mäso sa úplne oddeľuje od kosti (to môže trvať ešte aj viac ako pol hodinu). Dokonané, podávame napríklad tradične s knedľou a dusenou červenou kapustou (v mojom prevedení s mrkvovým šalátom). Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára