Pečená zelenina:
- takmer celá hlava brokolice
- veľká mrkva
- trochu olivového oleja
- provensálske bylinky podľa chuti
Dresing:
- 1 kopcovitá PL hummusu
- 1 PL balsamico octu
- 2 strúčiky cesnaku (ale stačil by aj jeden)
- 1 ČL olivového oleja
Naviac:
- 85 g syra so zeleným korením a čili
Brokolicu umyjeme a rozoberieme na ružičky, mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie, pokropíme olejom a posypeme provensálskymi bylinkami. Dáme do vyhriatej rúry piecť na 15 minút, kým zelenina nie je opečená, priebežne ju premiešame.
V miske premiešame hummus s octom, olejom a pridáme nastrúhaný/prelisovaný cesnak.
Upečenú zeleninu premiestnime do nádoby či servírovacej misky, ešte horúcu ju premiešame s dresingom a pridáme syr pokrájaný na drobné kocky.
Tento pokrm sa dá určite jesť aj studený, preto si ho môžete pohodlne odniesť kamkoľvek so sebou, ja som si ho však v práci ohriala v mikrovlnke, aby sa kúsky syra celkom roztopili. A vám to tiež tak odporúčam, ak budete mať tú možnosť, pretože dlhé ťahajúce sa syrové vlákna.. hmm, to je mňam!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára