Zadovážime si teda nasledujúce ingrediencie:
- 4 veľké jablká
- 1/2 hrnčeka nasekaných vlašských orechov
- 100 g čokolády na varenie (alebo lepšie nejakej vysoko percentnej horkej)
- 5 vajec
- 1 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
- 1 balíček škoricového cukru
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 ČL škorice
- 1 ČL sódy bikarbóny
- 1 hrnček oleja
Vo veľkej mise celé vajcia rozmixujeme do svetlej peny. Postupne pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme do nadýchanej konzistencie. Pomaly prilievame olej. V inej mise zmiešame múku, škoricu, škoricový cukor a sódu. Sypkú zmes nakoniec vmiešame do tekutej pomocou varechy (už nešľaháme!). Na záver pridáme do cesta nasekanú čokoládu a orechy, rovnako ako ošúpané a na malé kúsky nakrájané jablká.
Veľký plech vymažeme maslom a vysypeme múkou a vlejeme do neho cesto. Dáme do vyhriatej rúry piecť pri teplote 180° na 50 minút, ale koláč sledujeme, aby sa nepripálil. Skontrolujeme ho špajdľou a ak vyjde suchá, plech vyberieme. Koláč necháme vychladnúť a potom servírujeme nakrájaný na kocky a posypaný cukrom.
Veľký plech vymažeme maslom a vysypeme múkou a vlejeme do neho cesto. Dáme do vyhriatej rúry piecť pri teplote 180° na 50 minút, ale koláč sledujeme, aby sa nepripálil. Skontrolujeme ho špajdľou a ak vyjde suchá, plech vyberieme. Koláč necháme vychladnúť a potom servírujeme nakrájaný na kocky a posypaný cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára