- 12-15 ks gaštanov
- 1/2 vrecka ružičkového kelu
- 1/3 šálky cíceru v suchom stave
- maslo
- údená paprika
- mleté čierne korenie, bylinková soľ
Cícer na noc namočíme do vody, na druhý deň ho zlejeme a prepláchneme. Dáme variť, kým nie je mäkký. Zároveň uvaríme gaštany: najprv ich na plochej strane narežeme do kríža a potom varíme asi 20 minút, kým nie sú hotové. Zabalíme ich na chvíľu do kuchynskej utierky a ešte teplé ošúpeme, ide to tak ľahšie. Cícer po uvarení zmiešame s 1-2 PL masla, posypeme údenou paprikou, soľou a korením a dobre premiešame, aby sa rovnomerne obalil. Cícer potom vysypeme na plech s papierom na pečenie, doložíme k nemu ružičkový kel: očistený a zbavený stopiek, prekrojený na polovice.
Pečieme pri 180° tak 15-20 minút, kým kel nie je na skus a cícer chrumkavý. Na záver obsah plechu nasypeme do misky premiešame s ošúpanými gaštanmi, polejeme ešte trochou olivového oleja (alebo roztopeného masla, ak je zmes príliš suchá) a podávame!
Pečieme pri 180° tak 15-20 minút, kým kel nie je na skus a cícer chrumkavý. Na záver obsah plechu nasypeme do misky premiešame s ošúpanými gaštanmi, polejeme ešte trochou olivového oleja (alebo roztopeného masla, ak je zmes príliš suchá) a podávame!
S gaštanmi nekončím, dnes som bežala do obchodu po druhú várku, treba to využiť, kým sú v akcii. Človek potom na ne zase musí čakať celý rok. Takže by bolo hanebné neprepašovať ich do vašej kuchyne. Šup-šup, berieme kreditku a hor sa na ne! Ideálne by, samozrejme, bolo, keby sme mali prístup k tým prírodným, ale čo už, budú musieť stačiť aj tie z regálu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára