- 250 g bravčového karé
- trochu oleja
- 1 PL sladkej čili omáčky
- 1 PL balzamiko octu
- 1/2 ČL korenia garam masala
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL soli
- 1 strúčik cesnaku
- 1 konzerva lúpaných paradajok (v mojom prípade domácich s cesnakom a bazalkou)
- 1 hrsť sušených kuriatok (alebo iných húb)
Hummus:
- 1/2 šálky cíceru v suchom stave
- 2 ČL dijónskej horčice
- 2 ČL oleja
- 1 strúčik cesnaku
- pár lístkov čerstvej bazalky
- bylinkovú soľ
Sušené kuriatka zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť. Mäso umyjeme, bavíme blán a nakrájame na tenšie rezance. Na oleji ich sprudka opečieme a do hrnca pridáme čili omáčku, balzamiko, garam masalu, korenie a soľ. Poriadne zamiešame, trochu zmiernime plameň a necháme mäso pustiť šťavu. Potom zlejeme huby, nakrájame cesnak nadrobno a spolu s paradajkami pridáme k bravčovine. Na miernom plameni dusíme domäkka a podľa potreby podlejeme vodou.
Na noc si necháme namočiť cícer a na druhý deň ho prepláchneme v čistej vode. Necháme uvariť úplne domäkka a potom zmiešame s horčicou (alebo tahini pastou), olejom, nasekaným cesnakom, soľou a bazalkou a ponorným mixérom zmixujeme na hladko.
V ideálnom svete by som tento pokrm servírovala s poriadnou kôpkou hummusu na porcii mäsa, aby sa s ním spojila paradajková omáčka, ale v čase núdze opäť putoval do misiek.
Pikantnej čili omáčke veľmi vydarene sekunduje netypická chuť indického korenia, takže niekto kto nie je zvyknutý na výrazné koreniny, určite privíta zjemnenie a neutralizáciu, ktorú poskytuje hummus. No a kuriatka k tomu? Prepašovať niečo tak domáce do cudzokrajného jedla určite nie je na škodu, práve naopak!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára