Ešte predtým než prejdeme k receptu, dovolím si odkázať vás na príspevok, kde máte pokope všetky odkazy na tekuté jedlá, ak sa držíte na podobnej vlne ako ja >>KLIK<< A teraz už bez odbočiek:
- 15 kusov gaštanov
- trochu masla
- veľkú hrsť sušených dubákov
- 1 strúčik cesnaku
- dubákové korenie, mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 šálka mlieka
- hŕstka makadamových orechov, na servírovanie
Gaštany ostrým nožnom na plochej strane narežeme do kríža a dáme na 15-20 minút variť. Potom ich vyberieme, na chvíľu zabalíme do utierky a ešte teplé ošúpeme. Sušené dubáky zalejeme vriacou vodou a necháme odležať. V hrnci zohrejeme maslo, pridáme prelisovaný cesnak a vmiešame očistené gaštany. Huby scedíme a rovnako pridáme do hrnca. Vlejeme dnu toľko vody, aby boli gaštany tesne ponorené pod hladinou, ochutíme dubákovým a čiernym korením a varíme, kým nie sú celkom mäkké. Odložíme zo sporáka, vyberieme za varechu hríbov i gaštanov na ozdobu a ponorným mixérom zmixujeme na hladký krém. Do polievky vlejeme mlieko, opäť premixujeme a vrátime na oheň, kde polievku necháme ešte trochu prebublať. Hotovo, krém prelejeme do misky, navrch uložíme kôpku odložených gaštanov a dubákov a pre chrumkavosť doplníme makadamovými (či inými) orechmi.
Nebuďte rovnako nerozumní ako ja a bez váhania sa pustite do prípravy tejto krémovej polievky. Dostatočne zasýti, príjemne zahreje a rozradostí všetky chuťové bunky!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára