Tri poctivé porcie obsahujú:
- 500 g mletého bravčového mäsa
- hrubší plátok masla
- 1 cibuľu
- 1-2 ČL údenej papriky
- 1 ČL čili omáčky
- 1-2 ČL thajskej zelenej kari pasty (alebo viac čili, mne totiž už došlo..)
- 1 ČL škorice
- 1 ČL holandského kakaa
- bylinkovú soľ podľa chuti
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 strúčik cesnaku
- 400 g konzerva lúpaných paradajok v celku
- 3 PL jablčného octu
- 1 PL sójovej omáčky
- 2 bobkové listy
- 1/2 šálky sterilizovaných šampiňónov
- 1/2 maslovej tekvice
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme mleté mäso, ktoré zo všetkých strán poriadne opečieme. Pridáme údenú papriku, čili omáčku, kari pastu, škoricu, kakao, soľ a korenie, primiešame nastrúhaný cesnak. Do panvice vlejeme konzervu paradajok, ktoré prekrojíme na menšie kusy a dusíme. Zmes ochutíme octom, sójovou omáčkou, bobkovými listami a pozvoľna varíme. Následne pridáme umytú, semien zbavenú a na malé kocky nakrájanú maslovú tekvicu a šampiňóny. Varíme, kým nie je mäkká a čili husté (ak by sa však tekutina odparovala príliš rýchlo, podľa potreby môžeme doliať vodou či vývarom). Finále, odstránime bobkové listy a servírujeme!
Nenechajte sa odradiť rozsiahlejším zoznamom surovín, sú to všetko položky, ktoré máte doma bežne k dispozícii. Netvrdím, že každá jedna je esenciálna, myslím si však, že je dobré použiť všetky, aby ste tak neboli ukrátení ani o jeden akcent chuti.
A tá farba! Krásna oranžová ladiaca padajúcemu lístiu za oknami. Pikantné sladkasté chilli zohreje, naplní bruchá do sýtosti a to sú, samozrejme, faktory, ktoré sú podstatné. Preto neváhajte a pripravte si ho!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára