- 1 menší baklažán
- 1/2 hlávky brokolice
- 1 cibuľu
- trochu masla
- bylinkovú soľ
- provensálske bylinky
- 3-4 PL domáceho kečupu
- 70 g Fety
- pár lístkov bazalky
Baklažán nakrájame na hrubé kolieska a posypeme ich bylinkovou soľou. Necháme odležať, aby pustili vodu. Umyjeme brokolicu a rozoberieme ju na ružičky. Cibuľu nakrájame na tenké polmesiace a na masle ju necháme trochu skaramelizovať. Baklažán osušíme kuchynskou servítkou a pokrájame na kocky. Pridáme ho do panvice a orestujeme do zlatista. Následne pridáme brokolicu a ochutíme provensálskymi bylinkami a soľou, pozor však, aby sme to neprehnali. Vlejeme kečup, poriadne premiešame, aby sa suroviny spojili a dusíme, kým brokolica nie je na skus. Na záver do zmesi vmiešame pokrájané bazalkové listy a prelejeme do misky. Fetu nakrájame na malé kocky a baklažánovú zmes nimi hojne posypeme.
Takto dusená zelenina je výborná sama o sebe, ale napadá mi, že by sa dala dobre využiť aj ako náplň do pita chleba. A máme z toho vegetariánsky gyros. Famózne, nie?
Máte ešte nejaké iné tipy, ako s baklažánovo-brokolicovou zmesou naložiť?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára