Budeme potrebovať:
- maslo
- 2 veľké cibule (jednu červenú, jednu žltú)
- bylinkovú soľ
- 2 vajcia
- 2 PL mlieka
- 50 g eidamu
- hrsť zelených olív
Cibule očistíme a nakrájame na tenké pol mesiace. Na masle ju pomaly opekáme, kým nepustí šťavu, úplne nezmäkne a nezačne karamelizovať, nezabúdame ju často miešať a ochutiť bylinkovou soľou. V miske rozšľaháme vajcia s mliekom a trochou bylinkovej soli a na troche masla pripravíme omeletu. Cibuľovú zmes na ňu rozložíme ešte na panvici, pridáme olivy a nastrúhaný syr a preložíme ju napoly. Dopekáme, kým sa syr nerozpustí a potom podávame.
Prosím, nedeste sa, naozaj bol len trochu chytený ten spodok, na fotke to vypadá miliónkrát horšie ako v skutočnosti, to len môj prístroj má tendenciu nehorázne preháňať.
Na záver vás už len vyzývam, aby ste si karamelizovanú cibuľu a túto omeletu pripravili. Nepotrebujete veľa surovín, zároveň to poriadne zasýti a čas, ktorý musíte obetovať cibuli, aby bola naozaj správne mäkká a lepkavá sa oplatí. Vážne!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára