- 2 kuracie štvrte
- maslo
- 2-3 PL balzamikového octu
- hlávka cesnaku
- sušený tymián, oregano a bazalka
- provensálske korenie
- bylinková soľ a mleté čierne korenie
- cibuľa
- 1/2 tekvice Hokkaido
- 1-2 mrkvy
- 1/2 vrecka ružičkového kelu
Štvrte umyjeme a v miske premiešame s bylinkami, korením, soľou a octom. Mäso rozložíme na vymazaný pekáč a obložíme zeleninou: Hokkaido umyjeme a pokrájame na kocky (šúpať netreba), ružičkový kel zbavíme stopiek a prekrojíme na polovice, mrkvu očistíme a nakrájame na hrubé kolieska. Cibuľu prekrojíme na štvrtiny či šestiny, cesnaku zrežeme špičky a necháme v šupke. Keď máme všetky ingrediencie v pekáči, obložíme ich štedrou dávkou masla, posypeme ešte bylinkami a koreninami, pofŕkame octom a dáme do vyhriatej rúry piecť pri 200° na pol hodinu. Najprv pekáč zakryjeme alobalom/pokrievkou, potom dobre premiešame a štvrte obrátime a dopekáme, kým mäso nie je a povrchu chrumkavé a pri kosti úplne mäkké.
Och, tak mi napadá, dokonalou čerešničkou na vrchu by bolo do pekáča pridať ešte červenú repu, myslím, že sa k zvyšku rozhodne hodí. Navyše by ten tanier bol ešte farebnejší a vernejšie by evokoval všetku tú pestrosť, ktorú máme možnosť vidieť za oknami. Čo vy na to?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára