Na marinádu potrebujeme:
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 1/4 šálky olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1/4 šálky jablčného octu
- 1 ČL thajskej zelenej kari pasty
- štipku mletého čierneho korenia a bylinkovej soli
Navyše:
- pstruha lososového s kožou
- 30 g sklených rezancov
- 2 mrkvy
- 1/2 hlávky brokolice
- 1/2 šálky sterilizovaných šampiňónov
- olivový olej
- 1/4 šálky jablčného octu
- 2 PL sójovej omáčky
V miske zmiešame ingrediencie na marinádu: olej, sójovú omáčku, ocot, kari pastu, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Do nej vložíme umytého pstruha a necháme odležať.
Sklené rezance zalejeme vriacou vodou a 5 minút necháme odstáť. Mrkvu očistíme a nakrájame na malé hranolčeky, brokolicu rozoberieme na ružičky. V panvici na troche oleja zeleninu orestujeme a podlejeme marinádou, v ktorej leží ryba. Pridáme ešte naviac ocot a sójovú omáčku, zmes poriadne premiešame a opekáme, kým zelenina nie je na skus. Pridáme šampiňóny a sklené rezance scedené z vody. Zamiešame, aby boli rezance poriadne obalené v omáčke a preložíme do misky.
Vo výpeku orestujeme rybu, z oboch strán, stačí pár minút. Ak sa dá, kožu z nej potom odstránime, naporcujeme na kusy s veľkosťou sústa a podávame s rezancovo-zeleninovou zmesou.
A viete čo je na tom najlepšie? Jednu porciu môžete pohodlne uložiť do cestovnej misky a vziať si ju do práce! Ostatne, ja som tak dnes urobila a naozaj som si pochutnala.
Nezvyčajná ryba, ktorá nevie či je pstruhom, či lososom je výborná, nie je až tak suchá, ako pravý losos, ak to náhodou prestrelíte s dobou varenia, no ružovým mäsom sa naň veľmi ponáša. Kyslastá pikantná marináda ju dokonale dopĺňa a chrumkavá zelenina nemenej úspešne asistuje.
Dajte sa nahovoriť a vyskúšajte!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára