Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Lososový pstruh so sklenými rezancami a zeleninou v sójovo-pikantnej marináde

piatok 6. novembra 2015

Lososový pstruh so sklenými rezancami a zeleninou v sójovo-pikantnej marináde

Názov je dlhý, uznávam, ale obsahuje všetko podstatné, čo by ste mali o tomto pokrme vedieť. Hm, vlastne, vôbec nie. Pretože len z neho si ťažko predstavíte tú lahodnú kombináciu chutí, ktorú získate na jednom tanieri. Výborné kvalitné rybacie mäso, chrumkavá restovaná zelenina, ostro-kyslá omáčka, ktorú plne nasajú sklené rezance. Och, a miniatúrne šampiňóny, ktoré ma prekvapili, pretože tie už dlhodobo kupujem v Levných potravinách, ale doposiaľ sa v rovnakom balení objavili poctivé veľké klobúčiky húb. Nesťažujem sa, tieto sú rozkošné a ako stvorené do predmetného obedu inklinujúceho k ázijskej kuchyni.

Na marinádu potrebujeme:
  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/4 šálky jablčného octu
  • 1 ČL thajskej zelenej kari pasty
  • štipku mletého čierneho korenia a bylinkovej soli
Navyše:
  • pstruha lososového s kožou
  • 30 g sklených rezancov
  • 2 mrkvy
  • 1/2 hlávky brokolice
  • 1/2 šálky sterilizovaných šampiňónov
  • olivový olej
  • 1/4 šálky jablčného octu
  • 2 PL sójovej omáčky
V miske zmiešame ingrediencie na marinádu: olej, sójovú omáčku, ocot, kari pastu, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Do nej vložíme umytého pstruha a necháme odležať. 

Sklené rezance zalejeme vriacou vodou a 5 minút necháme odstáť. Mrkvu očistíme a nakrájame na malé hranolčeky, brokolicu rozoberieme na ružičky. V panvici na troche oleja zeleninu orestujeme a podlejeme marinádou, v ktorej leží ryba. Pridáme ešte naviac ocot a sójovú omáčku, zmes poriadne premiešame a opekáme, kým zelenina nie je na skus. Pridáme šampiňóny a sklené rezance scedené z vody. Zamiešame, aby boli rezance poriadne obalené v omáčke a preložíme do misky. 



Vo výpeku orestujeme rybu, z oboch strán, stačí pár minút. Ak sa dá, kožu z nej potom odstránime, naporcujeme na kusy s veľkosťou sústa a podávame s rezancovo-zeleninovou zmesou. 




A viete čo je na tom najlepšie? Jednu porciu môžete pohodlne uložiť do cestovnej misky a vziať si ju do práce! Ostatne, ja som tak dnes urobila a naozaj som si pochutnala.



Nezvyčajná ryba, ktorá nevie či je pstruhom, či lososom je výborná, nie je až tak suchá, ako pravý losos, ak to náhodou prestrelíte s dobou varenia, no ružovým mäsom sa naň veľmi ponáša. Kyslastá pikantná marináda ju dokonale dopĺňa a chrumkavá zelenina nemenej úspešne asistuje. 
Dajte sa nahovoriť a vyskúšajte!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára