- 1 veľký hrnček vhodný do mikrovlnky je podmienkou
- 4 PL cícerovej múky
- 1/8 ČL prášku do pečiva (proste kúsok)
- 1/16 ČL sódy bikarbóny (to je fakt len na špičku noža)
- 1/4 ČL korenia za pizzu
- štipku talianskeho korenia
- 3 PL mlieka
- 1 PL olivového oleja
- 2 PL domáceho kečupu
- 30 g strúhaného syra
- 3 malé plátky šunky z kuracích pŕs
Najprv zmiešame v hrnčeku sypké suroviny: cícerovú múčku, prášok do pečiva, sódu, koreniny a dobre premiešame. Do hrnčeka prilejeme mlieko a olej, vidličkou opäť zmiešame, v ceste by nemali ostať hrudky, ale ak sa tak stane, hlavu si neodtrhneme.. Na povrch nanesieme 1 lyžicu kečupu, prikryjeme plátkami šunky a posypeme syrom. Vložíme do mikrovlnky a pri výkone 1200 W* ohrievame 70-80 sekúnd. Dobre to sledujeme, pretože sotva sa otočíte, môže sa stať, že obsah nádoby vykysne mimo (ako mne.. a to som sa naozaj len otočila po vidličku..). Hotovo, produkt pokryjeme extra lyžicou kečupu, necháme trošku vychladnúť a konzumujeme!
*Čas treba zvoliť podľa nastavenia vašej mikrovlnnej rúry, moja mala výkon nastavený na 1200 W., teda na najvyšší stupeň.
Šunka, ktorú som použila, pochádza z Mexického týždňa v Lidli, obsahuje neuveriteľných 97% podielu mäsa a konkrétne som zvolila príchuť Stredozemia. Je naozaj výborná, takmer ako dusené kuracie prsia a nie obyčajná šunka. Odporúčam! Suroviny nutné na prípravu som si pekne krásne ťahala so sebou do práce odmerané v krabičkách. Hovoríte si, stojí to vôbec za tú námahu? Áno, jednoznačne. Nikdy by som to dopredu nepovedala, ale výsledok prekonal moje, priznajme si, nie príliš vysoké očakávania, takmer ma prevalcoval.
1 - sypké suroviny, 2 - olej, 3 - strúhaný eidam, 4 - kuracia šunka, 5 - kečup |
Cícerová múka sa mi mimoriadne osvedčila, na rozdiel od tej klasickej má aj svoju vlastnú chuť, obsahuje rozhodne viac prospešných látok a pečenie s ňou môže v plnej miere nastúpiť v rôznych receptoch. Už sa neviem dočkať, kedy vymyslím zase niečo nové. Dúfam, že ostanete naladení a nenecháte si to ujsť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára