- 3 väčšie mrkvy
- 1 PL kokosového oleja
- 1 veľký strúčik cesnaku
- korenie na grilovanú zeleninu
- citrónovú šťavu podľa chuti
- 50 g strúhaného syra
- 2 gigantické PL hummusu s červeným pestom (Lidl - orientálny týždeň)
Mrkvu pomocou škrabky nastrúhame na rezance, na oleji ich sprudka orestujeme, ochutíme korením, citrónovou šťavou a prelisovaným cesnakom. Poriadne premiešame a chvíľu opekáme, kým mrkva nezmäkne, ale nie úplne, mala by ešte trochu chrumkať. Následne ešte horúce rezance zmiešame s hummusom a posypeme strúhaným syrom.
V mojom prípade som sa riadila reverzným postupom: rezance v práci ohriala spolu so syrom v mikrovlnke, aby sa rozpustil a až potom zmiešala s hummusom (pretože ohrievaný hummus, tak to nieee!).
Nemôžem si pomôcť, ale u mňa tieto primitívne recepty proste bodujú. A stavím sa, že ich ocenia všetci zaneprázdnení. Alebo všetci leniví. Alebo málo zruční (nebojte sa, vytvoriť rezance z mrkvy nie je až také umenie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať; po minútke tomu prídete sa kĺb)..
Ale nabudúce si dáme už niečo zložitejšie. Možno..
Nemôžem si pomôcť :D prosím ťa, čo to je na tej prevej koláži odfotené? :D až ma bolia oči ako to lúštim :D
OdpovedaťOdstrániťPredsa ten hummus, v kelímku..
Odstrániťa to na vrchu? :D
Odstrániťjaaaaaj to je taký s volakym chilli :D chapem konecne :D
OdpovedaťOdstrániťTo je práve to červené pesto ☺☺
Odstrániť