Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Karfiolové košíčky

nedeľa 10. júla 2016

Karfiolové košíčky

Na rozdiel od >>včerajšieho<<  obšírneho príspevku to dnes nebudeme preháňať a dovolím si sprievodný text zredukovať na absolútne minimum. Jediné čo potrebujete vedieť je, že som opäť trochu experimentovala s "karfiolovým cestom" a sformovala ho do podoby košíčkov. Šlo o test, či by obstáli ako podklad pre rôzne náplne. Predpoklad sa potvrdil, preto do budúcna nebudem váhať a pri pečení sa nebudem držať na uzde. Už sa teším, najbližšie mám v pláne vytvoriť niečo ako quiche, preto si to nenechajte ujsť. Ale medzitým, pustite sa aspoň do týchto košíčkov:

9 muffinových formičiek 
  • 1 malý karfiol
  • 1 vajce
  • 50 g strúhaného syra
  • korenie na pizzu
  • náplne: 
Karfiol rozoberieme na ružičky, narajbeme na hrubom strúhadle alebo nasekáme pomocou robota. Nad parou varíme asi 8-10 minút. Túto "ryžu" rozprestrieme na tácku alebo plech a necháme vychladnúť. Pomocou kuchynskej gázy z karfiolu vyžmýkame všetku možnú tekutinu a hmotu preložíme do misky. Pridáme vajce, syr, korenie na pizzu a poriadne premiešame. Rukami potom do silikónových formičiek vtlačíme vzniknuté cesto a tvarujeme ho do košíčkov. Formičky vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme 15 minút, kým okraje nie sú zlatisté. Košíčky podľa ľubovôle naplníme, v mojom prípade pestom z medvedieho cesnaku a artičokov, horčicou a kečupom, ale nenechajte sa ovplyvňovať a obmedzovať, je to len a len vo vašej réžii. 









A vôbec, jediný správny čas, kedy čítať tento príspevok je večer, ako za odmenu po únavnom dni pri vode alebo niekde v prírode. Takže dúfam, že ste sa dostatočne vybláznili a teraz si už užívate zaslúžený relax. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára