9 muffinových formičiek
- 1 malý karfiol
- 1 vajce
- 50 g strúhaného syra
- korenie na pizzu
- náplne:
- 2 ČL pesta z medvedieho cesnaku
- 2 ČL domáceho kečupu
- 4 ČL dijónskej horčice
- 2 ČL >>artičokového pesta/bruschetty<<
Karfiol rozoberieme na ružičky, narajbeme na hrubom strúhadle alebo nasekáme pomocou robota. Nad parou varíme asi 8-10 minút. Túto "ryžu" rozprestrieme na tácku alebo plech a necháme vychladnúť. Pomocou kuchynskej gázy z karfiolu vyžmýkame všetku možnú tekutinu a hmotu preložíme do misky. Pridáme vajce, syr, korenie na pizzu a poriadne premiešame. Rukami potom do silikónových formičiek vtlačíme vzniknuté cesto a tvarujeme ho do košíčkov. Formičky vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme 15 minút, kým okraje nie sú zlatisté. Košíčky podľa ľubovôle naplníme, v mojom prípade pestom z medvedieho cesnaku a artičokov, horčicou a kečupom, ale nenechajte sa ovplyvňovať a obmedzovať, je to len a len vo vašej réžii.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára