Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kórejské bravčové prúžky s cuketou a dvomi druhmi dressingu: zelený Papi Chulo a Grécky syrový

sobota 30. júla 2016

Kórejské bravčové prúžky s cuketou a dvomi druhmi dressingu: zelený Papi Chulo a Grécky syrový

Že som vám sľubovala nejaký príspevok? Serióznejšieho kalibru? Vážne? Mala by som si dávať pozor, čo bezmyšlienkovite vypustím do éteru. Internet síce znesie všetko, ale čitatelia nemusia byť už takí tolerantní. Nebojte sa, receptov mám plno, fotiek asi kvadrilión, moje spisovateľské črevo je však nie síce slepé, ale nemé. Preto to dnes bude akési bezduché. Ako kompenzáciu vám prinášam nie jeden, ale rovno DVA výborné dressingy k pikantným bravčovým prúžkom zo stejkov. Pretože jeden je niekedy málo. To keby ste sa nemohli rozhodnúť - vyskúšajte oba!

Kórejské stejkové prúžky:
  • 400 g bravčového stehna
  • 2 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL pálivej omáčky (sriracha; odvážnejší dajú dve)
  • 3 veľké strúčiky cesnaku
  • 2 PL sezamového oleja
  • 1 veľkú cuketu
Dressing Papi Chulo:
  • 2-3 veľké hrste čerstvej bazalky
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • 1 PL balzamikového octu
  • šťava z 1/2 malého citrónu
  • 1 kopcovitá ČL dijónskej horčice
  • 1 PL olivového oleja
  • štipku soli
  • 1 malú cibuľu
Grécky syrový dressing:
  • 125 g sviežeho syra (krémového)
  • trochu citrónovej šťavy
  • 1 ČL dijónskej horčice
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1 ČL sušenej bazalky
  • 1/2 ČL granulovaného cesnaku
  • štipku soli
Bravčové mäso umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na tenké prúžky. V miske zmiešame s prelisovaným cesnakom, sójovou omáčkou, srirachou a olejom. V rozpálenom woku sprudka zo všetkých strán opečieme, potom trochu zmiernime plameň a dopekáme domäkka.
Cuketu nakrájame na hranolčeky a v miske zmiešame s tými istými ingredienciami, ktoré sme použili na mäso. Vo výpeku v panvici orestujeme a podusíme.


Do vysokej nádoby vložíme bazalku, cesnak, posekanú cibuľu, šťavu z citrónu, horčicu, olej a soľ. Pomocou tyčového mixéra alebo smoothie makera rozmixujeme na hladko. Podľa chuti dosolíme, alebo pridáme citrón.





Svieži syr zmiešame s horčicou, oreganom, bazalkou, cesnakom, soľou a citrónovu šťavou, prešľaháme metličkou do nadýchanejšej konzistencie a podávame.



Páči sa vám viac zelený? Alebo ste nadšení caseofili (netuším, či spomínaný výraz vôbec existuje, ale prečo by som si nemohla vymyslieť nový, všakže?), takže budete až po uši zamazaní syrovou verziou? Dajte mi určite vedieť! A keby ste náhodou ohŕňali nosom nad bravčovinou, tieto dressingy sa dajú dobre kombinovať i so zeleninovými šalátmi. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára