- 1/2 hrnčeka cíceru v suchom stave
- 1 PL paradajkového oleja
- 1 ČL sušeného oregana
- 1 ČL sušenej bazalky
- 1 ČL balzamikového octu
- šťavu z 1/2 citróna
- štipku paprikových vločiek
- trochu granulovaného cesnaku
- 200 g cottage syra
Cícer na noc namočíme do vody, necháme napučať, na druhý deň ju zlejeme, cícer prepláchneme a v novej uvaríme domäkka. Ešte horúci ho prenesieme do misky, polejeme olejom, ochutíme oreganom, bazalkou, octom, citrónovou šťavou, paprikou a cesnakom a poriadne premiešame. Cícer rovnomerne rozprestrieme na plech s papierom na pečenie a pri 200 °C pečieme 15 minút, kým nie je zlatistý a chrumkavý. Pred podávaním zmiešame s cottageom a podávame s čerstvou zeleninou alebo k nemu ujedáme hrianky.
Skvelý letný šalát, ľahký a osviežujúci (keď si ho nepripravíte tonu a máte problém ho narvať do nepomerne malého žalúdka) a preto apelujem na vaše zmysly: urobte si ho! {Na záver, s mascarpone by bol dokonca ešte o niečo lepší, ale to je o vlastných preferenciách.}
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára