1 koláčová forma:
Krusta
- 1 celý karfiol
- 1 vajce (ak je karfiol naozaj veľký, hodili by sa aj dve)
- 50 g strúhaného syra (ak je karfiol naozaj veľký, zvýšte množstvo na 75 g)
- 1 ČL talianskeho korenia
- trochu oleja
Náplň
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 vajcia
- 100 g strúhaného syra
- 1 malá konzerva sterilizovaných šampiňónov
- 1/2 balíka (alebo i celý) zelených olív
- sušené oregano
Karfiol rozoberieme na ružičky a pomocou robota nasekáme na akúsi ryžu. Tú uvaríme nad parou (prípadne v mikrovlnke), asi 8 minút. Rozprestrieme ju na plátno a necháme vychladnúť. Potom karfiol zabalíme do kuchynskej gázy a dobre vyžmýkame, zbavíme všetkej možnej tekutiny. Dehydrovanú hmotu vložíme do misky, pridáme vajce, syr, ochutíme korením a dobre premiešame, ideálne rukami. Cesto vtlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie a vymazanej olejom až po okraj. Základ vložíme do vyhriatej rúry a pri 180 °C pečieme 15 minút.
No nie je to nádhera? Ja som sa naozaj oblizovala až za ušami, nevadilo ani, že cesto sa pri krájaní trochu drobilo. V každom prípade, na druhý deň, keď som quiche konzumovala v práci, už bolo dostatočne spevnené a dalo sa pohodlne jesť aj rukami ako napríklad pizza. Takže ak patríte medzi skupinku milovníkov takýchto koláčov a radi by ste svoj repertoár trochu ozvláštnili, prípadne do svojho tela dostali viac zeleniny, pokojne si vyberte túto formu. Zaručujem, že neobanujete.
Tak ten vyzerá naozaj ako umelecké dielo :)
OdpovedaťOdstrániťOch, ďakujem! K umeleckému dielu to teda ani nepričuchlo, ale naozaj si vážim pochvalu. Ďakujem!
Odstrániť