Do misy umiestnime pokrájané banány, cícerovú múku, vajcia, sódu, mlieko a škoricu. Pomocou tyčového mixéra rozmixujeme na hladkú hmotu. Cesto vylejeme do pripravenej formy na biskupský chlieb - vystlanej papierom na pečenie alebo vymazanej olejom. Formu vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 30-40 minút, kým povrch nie je zlatohnedý a špajdľa umiestnená do stredu odtiaľ vyjde suchá. Chlieb necháme pár minút odstáť, potom vyklopíme a až po vychladnutí krájame.
Ja som sa rozhodla chlieb skonzumovať v práci na obed, preto som krajce natierala mascarpone. Jesť sa však, prirodzene, dá aj samotný, respektíve s čímkoľvek iným. Lekvárom, maslom, arašidovým maslom (óch, to by bola jedna báseň), medom a čo ja viem s čím ešte.
Neobávajte sa, že by ste ho neskonzumovali celý naraz. V chladničke ho pokojne možno držať aj týždeň a ak by ste náhodou vedeli dopredu, že využijete iba pár krajov, zvyšok pohodlne zabaľte do potravinovej fólie a vložte do mrazničky. Nie je nič jednoduchšie a príjemnejšie, ako ho potom vybrať, nechať rozmraziť, ohriať a bude ako čerstvý. Skvelá záchrana, keď nestíhate variť, no nie?
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára