- 1/2 strednej tekvice Hokkaido
- 1 PL kokosového oleja
- 1 banán
- 1/3 hrnčeka mlieka
- 1 ČL prášku do pečiva
- kuchynskú sódu na špičku koža
- 1 +1 ČL škorice
- štipku mletých klinčekov
- 1 kopcovitá PL chrumkavého arašidového masla
- hrsť tekvicových jadierok
Hokkaido umyjeme, vydlabeme, nakrájame na kocky a rozložíme na plech s papierom na pečenie. Posypeme škoricou, obložíme kokosovým olejom a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15-20 minút. Upečenú tekvicu premiestnime do nádoby, pridáme pokrájaný banán, mlieko, arašidové maslo, prášok do pečiva a sódu a ponorným mixérom zmixujeme na hladkú hmotu. Do nej prisypeme tekvicové jadierka, škoricu a klinčeky a znovu poriadne premiešame. Cesto vlejeme do pekáča alebo zapekacej misy a pri 180 °C pečieme 45 minút alebo kým povrch nie je zlatohnedý a trochu spevnený. Špajdľový test nepomôže, brownies musia byť v strede vlhké. Po upečení necháme vychladnúť a až potom krájame (respektíve preložíme do prenosnej misky a konzumujeme druhý deň). V každom prípade, odporúčam jesť teplé, také sú najlepšie!
Nie sú úplne sladké, nie sú ani slané, hneď na prvý pohľad požutie postrehnete chuť banánu, škorice a arašidového masla, farba je nádherne oranžová, proste potešenie pre oko i brucho. Možno si ťukáte na čelo, že skombinovať tieto ingrediencie hraničí so šialenstvom, ale stále dookola sa vás snažím presviedčať, že sa netreba držať iba zaužívaných koľají a je na mieste trochu experimentovať. Nebojte sa rozšíriť si obzory a pustite sa do týchto brownies!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára