Na dve porcie (ale vlastne nie..):
- 1 PL kokosového oleja
- 200 g čerstvého krémového syra
- 50 g nivy
- 120 g Brie
- 50 g eidamu
- 100 g grilovacej smotanovej omáčky (voliteľne - ak nepoužívame, pridáme 1/2-1 ČL čili omáčky)
- 1 ČL provensálskych byliniek
- 1/2 - 3/4 hrnčeka mlieka
- špagetovú tekvicu + provensálske bylinky + kokosový olej + granulovaný cesnak
- 1 červenú cibuľu
Kým sa pečie zelenina, pripravíme omáčku. Do rajnice vložíme kokosový olej, celú vaničku krémového syra, nastrúhaný eidam a nivu, polovicu pokrájaného syra Brie a kelímok smotanovej omáčky. Ochutíme provensálskymi bylinkami a zalejeme mliekom, najprv radšej v menšom množstve. Syry privedieme k varu a necháme úplne rozpustiť. Podľa potreby rozriedime mliekom, ale omáčka by mala mať napokon hustejšiu konzistenciu.
Špagetovú tekvicu bohato zalejeme omáčkou, doplníme zvyšnou polovicou Brie a s chuťou sa ponoríme do toho. Dobrú chuť!
Veriť mi asi nebudete, ale množstvo omáčky v miske je len zlomok toho, čo som nakoniec do seba napratala. Zošrotovala som ju totiž celú. Do poslednej kvapky, aj s vylízaním misky a rajnice. A myslite si o mne čo chcete, nehanbím sa za to. Ani vy sa nebudete, keď ju okúsite. Ale varujem vás, je prudko návyková!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára