- 1 celú brokolicu
- trochu masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL worchestrovej omáčky
- štipku kurkumy
- 1 1/2 hrnčeka mlieka
- 1 PL tahini (sezamovej pasty)
- 1 ČL jablčného octu
- 1 ČL citrónovej šťavy
- 1-2 PL sezamových semienok
Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky, hlúb pokrájame a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Obložíme maslom, ochutíme worchestrom a pečieme asi 15 minút, kým brokolica nie je mäkká. V hrnci roztopíme maslo, osmažíme na ňom nastrúhaný/prelisovaný cesnak a pridáme tak 2/3 brokolice. Zalejeme mliekom, octom, šťavou z citrónu, primiešame tahini, posypeme kurkumou a 1 PL sezamu. Tyčovým mixérom rozmixujeme na hladký krém. Prelejeme ho do misky, na vrch uložíme ušetrené ružičky pečenej brokolice a posypeme ďalšími sezamovými semiačkami. Podávame poriadne horúce, ale pozor na jazyk.
Dúfam, že váš pracovný či školský život nie je tak hektický a budete mať čas si tento výnimočný brokolicový krém pripraviť. Stačí len pár minút, pretože jeho príprava je celkom jednoduchá a pokojne si takto navaríte na dva dni. Alebo pre seba a niekoho iného, ak máte s kým stolovať. Vtedy vás síce má kto zohriať zvonka a poriadne vyobjímať, na druhej strane, nie je na škodu organizmus rozpáliť aj zvnútra. Takže smelo do toho!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára