Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Hustý Tahini brokolicový krém

utorok 25. októbra 2016

Hustý Tahini brokolicový krém

Opäť, čakala som, že sa k spísaniu príspevku dostanem skôr, ale v práci to máme teraz nejaké husté a ja sa vždy večer vrátim domov so spečeným mozgom. Navyše toto nanič počasie energiu naviac nepridá, všade je pochmúrno, preto neostáva nič iné, iba si prostredie spestriť niečím hravým a farebným na tanieri. A tak okrem mozgu pečiem rôznu zeleninu, fičím samozrejme na tekvici, ale už prišlo i na brokolicu, ktorú som tento raz neváhala skombinovať s trochu orientálnou chuťou tahini. Vydarená dvojka, preto sa skúste inšpirovať a pripravte si tento zelený krém!
  • 1 celú brokolicu
  • trochu masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL worchestrovej omáčky
  • štipku kurkumy
  • 1 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1 PL tahini (sezamovej pasty)
  • 1 ČL jablčného octu
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • 1-2 PL sezamových semienok
Brokolicu umyjeme, rozoberieme na ružičky, hlúb pokrájame a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Obložíme maslom, ochutíme worchestrom a pečieme asi 15 minút, kým brokolica nie je mäkká. V hrnci roztopíme maslo, osmažíme na ňom nastrúhaný/prelisovaný cesnak a pridáme tak 2/3 brokolice. Zalejeme mliekom, octom, šťavou z citrónu, primiešame tahini, posypeme kurkumou a 1 PL sezamu. Tyčovým mixérom rozmixujeme na hladký krém. Prelejeme ho do misky, na vrch uložíme ušetrené ružičky pečenej brokolice a posypeme ďalšími sezamovými semiačkami. Podávame poriadne horúce, ale pozor na jazyk.





Dúfam, že váš pracovný či školský život nie je tak hektický a budete mať čas si tento výnimočný brokolicový krém pripraviť. Stačí len pár minút, pretože jeho príprava je celkom jednoduchá a pokojne si takto navaríte na dva dni. Alebo pre seba a niekoho iného, ak máte s kým stolovať. Vtedy vás síce má kto zohriať zvonka a poriadne vyobjímať, na druhej strane, nie je na škodu organizmus rozpáliť aj zvnútra. Takže smelo do toho!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára