Mala by som sa vzchopiť a opäť prísť s niečím prevratným. V tomto ohľade máte, bohužiaľ, smolu, pretože v jesenných mesiacoch točím dookola tekvice, neskôr brokolicu a potom ružičkoý kel s mrkvou. Takže teraz si užívam oranžové obdobie, ktoré by sa ostatným mohlo zdať už ako známka šialenstva, ale mne to neprekáža a nemyslím si, že mi to niekedy začne liezť na nervy. Občas mi ale telo (a naprataná mraznička) pripomenie, že treba aj bielkoviny a tak do jedálnička prepašujem aj mäsitú stravu. Tentokrát chuťové poháriky poprosili o ryby a preto vám prinášam stručný a jednoduchý recept na pečené pstruhy.
Na dve porcie:
- 4 malé holandské pstruhy (celé vákuové balenie)
- zo 2 PL worchestrovej omáčky
- 2 ČL údenej papriky
- 2 ČL talianskeho korenia
- 1-2 ČL granulovaného cesnaku
- trochu kokosového oleja
- 1/2 maslovej tekvice
- 1 veľkú červenú cibuľu
Pstruhy umyjeme, uložíme do pekáča na alobal, ochutíme paprikou, worchestrom, korením a cesnakom, obložíme kôpkami kokosového oleja a dáme do vyhriatej rúry piecť na 20-30 minút, kým mäso nie je mäkké, ale stále šťavnaté. V tom istom pekáči (ak sa zmestí) môžeme pripraviť aj tekvicu. Umyjeme ju, zbavíme jadierok, nakrájame na mesiačiky, ochutíme rovnakými surovinami a takisto obložíme kokosovým olejom. Pridáme aj na kolieska nakrájanú cibuľu a pečieme do mäkka.
(Ak sa chystáme jedlo zbaliť do misky, odporúčam predtým rybu vykostiť, následne budeme mať menej práce).
Okej, uznávam, toto nie je veľmi spoločenské jedlo: jednak sa v ňom musíte babrať a vyťahovať kostičky, po druhé, aróma rýb nemusí byť ostatným spolu stolovníkom príjemná, ale na druhej strane, čo vás po nich! Hlavne, že si na ňom pochutnáte vy a to je predsa dôležité.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára