- (čo ja viem) 250 g bravčového stehna/pleca
- trochu masla (ochutený olej - my sme mali baklažánový!)
- 1 PL domáceho pesta z medvedieho cesnaku
- 1 ČL údenej papriky
- 1/2 ČL mletej kurkumy
- štipku mletého korenia 4 farieb
- niekoľko strúčikov cesnaku
- šťavu z 1/2 limetky
- 1/2 ČL sladkej čili omáčky
- 1/2 konzervy sterilizovaných baby šampiňónov
- 1/2 maslovej tekvice
- 2 - 2 1/2 hrnčeka mlieka
Mäso umyjeme, zbavíme blán a nakrájame na kocky s veľkosťou sústa. Pridáme ho do woku na zohriatu kocku masla/rozhorúčený olej a ochutíme pestom, paprikou, kurkumou, korením, prelisovaným cesnakom, limetkovou šťavou a čili omáčkou. Sprudka opečieme, potom plameň zmiernime, podlejeme trochou vody a zakryté začíname dusiť.
Tekvicu zbavíme jadierok, umyjeme a nakrájame na kocky (šúpať netreba). Keď je mäso v polovici varenia, pridáme do woku tekvicu, šampiňóny a zalejeme mliekom. Zakryjeme a opäť dusíme, kým mäso nie je mäkké, tekvica hotová a väčšina tekutiny zredukovaná. Ak je to nutné, v priebehu dusenia ešte prilejeme mlieko. Hotovo, premiestnim do misiek a podávame!
Tiež máte pocit, že život ubieha lusknutím prsta? Alebo sa ten váš nekonečne vlečie a neviete čo od nudy/dobroty so sebou? Jasné, závisí to aj od situácie - veď to poznáte, keď prežívate ničo krásne, v momente je to preč, no ak sa deje nejaká katastrofa (hodina/prednáška v škole; týždeň pred výplatou..) na hodinách odrazu zastal čas a vy sekundovú ručičku (jasné, preber sa moja, v roku 2016 už majú takmer všetci digitálky=mobil) tlačíte očami.
Všetko je relatívne. Aj ujo Einstein to vedel, vy to viete tiež (a to ani nemusíte byť nobelovaní fyzici) a nič s tým asi neurobíme. Preto neostáva nič iné, iba si želať a pokúsiť sa prepašovať do života čo najviac tých príjemných vecí, nech na staré kolená nemusíme ľutovať, že sme ho premrhali.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára