Dresing (množstvá zámerne neuvádzam úplne presne, záleží koľko porcií potrebujete podávať):
- 150 - 200 g kyslej pochúťkovej smotany
- {mlieko podľa potreby}
- 1 ČL balzamikového octu
- 1/2 - 1 hrnček upečenej maslovej tekvice
- 1 - 2 strúčiky cesnaku
- štipku soli
- 1 ČL oregana
- 1/2 - 1 ČL škorice
Šalát:
- 1/2 veľkej Hokkaido tekvice
- 2 - 3 mrkvy
- pár plátkov masla
- škoricu a granulovaný cesnak podľa potreby
- 1 jablko
- hrsť tekvicových jadierok
- {hrsť sušených brusníc}
Tekvice umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame na menšie kúsky a rozložíme na plech s papierom na pečenie. Pridáme aj očistenú a na kolieska nakrájanú mrkvu. Posypeme škoricou, cesnakom, obložíme maslom a do vyhriatej rúry dáme piecť na 15 minút. Maslovú tekvicu (najlepšie s trochou roztopeného masla z plechu) umiestnime do vysokej nádoby a pridáme smotanu, ocot, cesnak, oregano, štipku soli a ešte trochu škorice. Pomocou ponorného mixéra alebo smoothie makera zmixujeme na hladkú hmotu. Ak sa dresing zdá príliš hustý, môžeme ho zriediť trochou mlieka.
Zvyšok upečenej tekvice (Hokkaido a maslovú, ktorú sme nespotrebovali) dáme do misy, ochutíme podľa ľubovôle a doplníme jablkom nakrájaným na tenké mesiačiky. Prisypeme tekvicové jadierka a brusnice, ak používame a šalát zalejeme dresingom. (Alebo balíme do misiek na druhý deň a zbožne si želáme, nech už je čas obeda).
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára