Na 6 muffinových košíčkov:
- 1 vajce
- 2 - 2 a 1/2 PL roztopeného kokosového oleja
- 1 kopcovitá PL kyslej smotany
- 2/3 hrnčeka mlieka
- 1 hrnček cícerovej múky
- 1 ČL korenia na pizzu
- 1 ČL granulovaného cesnaku
- 100 g tuniakovo cícerovej pomazánky
Vajce, olej, smotanu a mlieko umiestnime do misky a vidličkou, či metličkou poriadne prešľaháme. Vsypeme dnu múku, ochutíme cesnakom, pizza korením a premiešame. Cesto plníme do silikónových foriem vymazaných olejom a pri 180 °C pečieme 15-20 minút, kým povrch nie je chrumkavý a špajdľa zapichnutá uprostred vyjde z muffinov čistá. Jednotlivé košíčky pozdĺžne prekrojíme a natrieme štedrou dávkou cícerovej pomazánky s príchuťou tuniaka (alebo nejakou inou, ale cíceru nikdy nie je dosť..).
Veru nie, cícerové muffiny vás nikdy nesklamú a ak prekvapia, tak jedine príjemne! Dodaním smotany a navýšením množstva oleja je cesto o niečo hutnejšie a vlhšie, takže nehrozí, že by sa vám zasekávali v krku, navyše, ak ich poriadne namažete pomazánkou podľa ľubovôle, budú do vás padať ako lumíky z útesu (haha, čierny humor neberte ma vážne).
Veľa ľudí je zlých :) a možno to ani tak nemysleli,len to čo vidíš teraz je výsledkom nejakého dlhšieho konflitku a možno ten "zlý" bol vlastne na začiatku obeť len teraz nejak vrátil úder :)...inak škoda tej smotany...som alergik
OdpovedaťOdstrániťSmotanu v postate nepotrebuješ, tá mi ostala a usúdila som, že recept rozhodne vylepší. Pôvodné návody bez nej nájdeš pokojne tu:
Odstrániťhttp://nemehlo-v-kuchyni.blogspot.cz/2016/08/hraskove-muffiny-z-cicerovej-muky.html
alebo tu:
http://nemehlo-v-kuchyni.blogspot.cz/2016/08/cicerove-muffiny-s-grilovanymi.html
a prípadne ešte chlieb:
http://nemehlo-v-kuchyni.blogspot.cz/2016/08/cesnakovy-chlieb-z-cicerovej-muky-s.html
A neber mi detské ilúzie, naozaj chcem veriť tomu, že nikto v samej podstate nie je zlý. Možno to bola naozaj iba obrana voči predchádzajúcemu útoku, ale v tomto prípade je veľmi pravdepodobné (hraničiace s istotou), že to bol proste podraz.