
Hoci sa snažím riadiť podľa hesla Sezónnosť nadovšetko, zdá sa, že týmto pokrmom som sa preorientovala do nesprávneho ročného obdobia, ktoré takmer kričí letom. Ale skutočne? Brokolica je teraz v obchodoch za facku, neviem, či neobvyklé jarné počasie podporilo úrodu alebo čo je príčinou, no darovanému koňovi na zuby pozerať nebudeme a hádžeme ju po kvantách do košíkov.
Rovnaká situácia sa udiala na fronte paradajok, kedy jeden z reťazcov poskytol celkom slušnú zľavu, preto som sa chopila príležitosti a neľutovala ich prihodiť do panvice. Ryby sú dostupné celoročne, takže prečo nie, radujme sa zo sicílskych pstruhových stejkov pokojne i na záver januára. Pretože pustiť farbičky do našich kuchýň je vítané a žiadúce.
Mimochodom, obrovskou výhodou je, že chod máte hotový za pár minút. Naozaj, šikovní zvládnu ľavou zadnou za 15 minút, naviac, zašpiníme len jednu panvicu! Dokonalé po všetkých stránkach. Nielenže ušetríme nejaký ten čas tým, že nebudeme celú večnosť stáť za sporákom, ani následné riadenie nebude také bolestné. A môžeme sa naplno venovať iným činnostiam. Alebo v tom lepšom prípade osobám vám blízkym.
Pomaly sa nám blíži najružovejší sviatok v roku, preto ak by ste chceli svojej polovičke dokázať neutíchajúcu náklonnosť, pripravte jej romantickú večeru s mäskom v rovnakej symbolickej farbe. Ehhhm, dobre, pstruhový a cesnakový dych zrejme nebude niečo extra príjemné ani pre jednu stranu, ale mentolka či rýchle skočenie do kúpeľne po zubnú pastu všetky komplikácie vyriešia.
- 4 stejky dúhového pstruha
- hrudku masla
- šťavu z 1 limetky
- štipku paprikových vločiek
- 1 ČL mletej údenej papriky
- podľa chuti soľ a mleté biele korenie
- brokolicové ružičky
- zo dve hrste cherry paradajok + 1 obyčajnú (alebo jeden druh, ako chcete)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 ČL sušeného oregana a provensálskych byliniek
- 2 PL jablčného octu (preferované je biele víno)
- zo dve hrste čiernych olív
- šalát ako dekoráciu
Tento tanier obsahuje nutrične asi všetko: prospešné tuky, bielkoviny a omega-3 kyseliny v rybe, vlákninu, sacharidy, vitamíny a minerály v zelenine, rôzne antioxidanty, proste celú plejádu chuti a arómy. Nehovoriac o tom, že i farebne je na tom celý chod veľmi dobre. Verím, že rozžiari očká nejedného stravníka a spustí podmienené reflexy tak známe už pánovi Pavlovovi.
Berte udice, priatelia!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára