Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Grécky pečený cícerový šalát

sobota, 23. júla 2016

Grécky pečený cícerový šalát

Pečený cícer som si nesmierne obľúbila (dôkaz napríklad v >>tomto<< príspevku) a zakaždým sa snažím pripraviť si ho trochu iným spôsobom. Obmeniť koreniny, bylinky a ak sa mi nejaká kombinácia mimoriadne podarí, jasné, že si to nemôžem nechať iba pre seba. Mimochodom, na niektorých nedávnych trhoch v Brne v jednom stánku predávali "super zdravé" vrecúška práve s pečenými korenenými strukovinami a krekrami z cícerovej múky. Že je to teraz obrovský hit a v anglicky hovoriacich krajinách to jedia namiesto popcornu trebárs na kilá. To ma vlastne konečne primälo k tomu sa na podobný projekt podujať v domácich podmienkach. Veď uznajte, načo za to dávať nehorázne peniaze, keď si to môžeme rovnako dobre, dokonca ešte lepšie pripraviť sami? Nie sme limitovaní ponukou predajcu, prispôsobíme si recept k obrazu svojmu a bude za facku! Geniálne, nie je tak?
  • 1/2 hrnčeka cíceru v suchom stave
  • 1 PL paradajkového oleja
  • 1 ČL sušeného oregana
  • 1 ČL sušenej bazalky
  • 1 ČL balzamikového octu
  • šťavu z 1/2 citróna
  • štipku paprikových vločiek
  • trochu granulovaného cesnaku
  • 200 g cottage syra
Cícer na noc namočíme do vody, necháme napučať, na druhý deň ju zlejeme, cícer prepláchneme a v novej uvaríme domäkka. Ešte horúci ho prenesieme do misky, polejeme olejom, ochutíme oreganom, bazalkou, octom, citrónovou šťavou, paprikou a cesnakom a poriadne premiešame. Cícer rovnomerne rozprestrieme na plech s papierom na pečenie a pri 200 °C pečieme 15 minút, kým nie je zlatistý a chrumkavý. Pred podávaním zmiešame s cottageom a podávame s čerstvou zeleninou alebo k nemu ujedáme hrianky. 






Skvelý letný šalát, ľahký a osviežujúci (keď si ho nepripravíte tonu a máte problém ho narvať do nepomerne malého žalúdka) a preto apelujem na vaše zmysly: urobte si ho! {Na záver, s mascarpone by bol dokonca ešte o niečo lepší, ale to je o vlastných preferenciách.}

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára