Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Mrkvové placky z wafflovača

utorok 24. apríla 2018

Mrkvové placky z wafflovača

Dá sa z troch, opakujem troch ingrediencií pripraviť niečo lahodné, sýte, uspokojivé a nenáročné?
Dá! Nech sú vám tieto placky dostatočným dôkazom. Dobre, technicky, ak použijeme nejaké tie koreniny, zoznam surovín sa o máličko zvýši, ale aj tak to nie je niečo, z čoho by ste zošaleli.
Vtip je v netradičnej príprave. Ak neradi opekáte placky na panvici, pretože obvykle zadymíte celú kuchyňu alebo sa vám priliepajú a pripekajú, hoďte ich do stroja na waffle!
Tento nápad som videla, ako inak na instagrame a hneď na druhý deň som ho musela podniknúť na vlastnej koži, pretože som bola zvedavá na výsledok. Okej, umývanie spotrebiča bolo nakoniec tou najdlhšou činnosťou, čo je jediné negatívum. Roztopený syr vie niekedy na platničkách narobiť poriadnu neplechu. Tak či onak, aj z panvice budú skvelé, to vám ručím, preto sa rozhodnite podľa nálady a príležitosti.
Ja som moje 'placky' vopchala medzi kolieska baklažánu - veď ma poznáte, bez toho už poriadne ani nedýcham. Ale pokojne ich použite ako náplň do burgera či len ako prílohu k zeleninovému šalátu.
  • 1-2 mrkvy
  • 50 g tvrdého syra (odporúčam parmezán alebo pecorino romano, respektíve niečo, čo sa dobre rozpúšťa a má výraznú lahodnú chuť)
  • pár kvapiek oleja
  • korenie podľa ľubovôle (ja som použila kreolské a Zaatar)
  • upečený baklažán
Mrkvu očistíme a pomocou špiralizéra nastrúhame na špagety/rezance. Môžeme aj nahrubo narajbať. Zmiešame ich s koreniami a kvapkou oleja a jednu vrstvu vložíme do wafflovača. Posypeme ju nastrúhaným syrom a priklopíme druhou vrstvou rezancov. Wafflovač zavrieme a opekáme, kým nie sú z oboch strán zlatisté a chrumkavé. 
Okrem toho si upečieme baklažán. 
Hotové waffle/placky vložíme medzi kolieska (alebo do žemle) a podávame!







Ja viem, nie je to nič prevratné, ale ak napríklad potrebujete spracovať nejaké zvyšky z chladničky, či len doplniť bohato prestretý stôl na grilovačke o ďalšiu položku (ktovie, možno uspokojiť bylinožravcov a mať v zálohe bezmäsitý burger), podobná inšpirácia príde vhod. 

1 komentár: