Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Chlieb náš každodenný plus prečo vznikol tento blog

štvrtok 18. októbra 2012

Chlieb náš každodenný plus prečo vznikol tento blog

Rozhodla som sa, že prvý príspevok týkajúci sa kuchyne nemôže byť o ničom inom, než o chlebe. Je predsa dôležitou súčasťou nášho života a ťažko sa naň robí (verte mi, aj keď nie som práve zárobkovo činná osoba, ale ešte iba študent, nejaké tie brigády mám odmakané [všakže Hell, so šéfem to nebolo vždy jednoduché..]).

Predtým ako prejdeme k samotnej podstate veci, chcela by som predniesť krátky úvod k vzniku tohto blogu (ako som už avizovala v nadpise). Je vytvorený pre moju najdrahšiu (jedinú) sestru, s ktorou žiť je niekedy peklo a preto ju volajme Hell. Celá história je zaznamenaná na mojom predchádzajúcom blogu tu. Okrem iného sa tam nachádza už pár receptíkov, ktoré by mohli niekoho inšpirovať, takže neváhajte klikať :)

Čo sa týka receptu na chlebík, inšpirovala som sa týmto od Evusik  s jedinou výnimkou, že múku som delila na pol s celozrnnou pšeničnou.
Náplne v mojom podaní boli:

  • slnečnicové semienka
  • tekvicové semienka
  • vlašské orechy
  • bazalka
  • cesnak
  • čierne olivy
Výsledok celého tohto snaženia viďte tu:


 

Množstvá ingrediencií sú naplánované tak, aby sa elegantne zmestili do formy na 6 mini bochníčkov. Okrem toho, že to efektne vyzerá, chutia skvelo (ja viem, samochvála smrdí) a zábavným bonusom je, že keďže som si nijak neoznačila, ktorý bochník má akú náplň, každý deň sa nechám prekvapiť, ktorý vyberiem z mrazničky tentokrát. 

Dobrú chuť a do pečenia nabudúce.

P.S. Hell, ja viem, že na dvojplatničke si ich ťažko upečieš, spravím ti ich, keď ma prídeš pozrieť ;)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára