Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Losos s mandľovou omáčkou

utorok 30. októbra 2012

Losos s mandľovou omáčkou

Hore menovaný recept je naozaj nenáročný na prípravu a zároveň veľmi chutný. Čo viac si priať k dokonalému obedu :)

Rúru si predhrejeme asi na 180 °C. Zapekaciu misu natrieme maslom. Lososa osolíme, okoreníme (alebo použijeme zmes korenia na ryby) a polejeme citrónovou šťavou z oboch strán. Vložíme do misy a navrch ryby môžeme dať ešte plátok masla. Pečieme 15 až 20 minút.



Kým sa rybka pečie, pripravíme si omáčku. Smotanu na šľahanie zmiešame s jednou lyžicou múky. Dochutíme korením a šťavou z citróna. Na panvici nasucho opražíme mandle (alebo mandľové lupienky) a potom na ne nalejeme zmes smotany a múky.



Hotového lososa prelejeme omáčkou a papáme :) Dobrú chuť.






Moja omáčka bola strašne hustá, preto ak jej chcete viac, odporúčam ešte doliať trochou mlieka (tak ako som urobila na druhý deň):

 


Inšpirácia pre Hell: omáčka sa dá využiť aj k cestovinám, zemiakom alebo napríklad aj opečeným kuracím prsiam (všetko jedlá, ktoré možno pripraviť na dvojplatničke :) )

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára