Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Mrkvové "cestoviny" s tuniakom

sobota, 16. marca 2013

Mrkvové "cestoviny" s tuniakom

Keďže sa stále snažím dodržať, že obed patrí bielkovinám a zelenine, musela som cestoviny ako klasickú prílohu zavrhnúť a nejako ich nahradiť. Na niektorom zo sledovaných blogov som si všimla, že túto úlohu dobre zastúpi cuketa, no tá v tomto období nie je práve najlacnejšia a tak som siahla po cenovo dostupnejšej verzii. Mrkva!

Jednu veľkú mrkvu nastrúhame na dlhé tenké pásiky. Dáme ich variť do vriacej vody, kým nie sú mäkké, dochutíme soľou, prípadne korením.


Kým sa mrkva varí, pripravíme si "omáčku". Pol cibule nakrájame na prúžky a orestujeme na oleji. Pridáme konzervu tuniaka a premiešame. Zahustíme kúskom nadrobno nakrájanej nivy a kečupom a premiešame, aby sa všetky ingrediencie spojili. 


Nakoniec už iba servírujeme. Kto chce, môže posypať strúhaným syrom, alebo pokrm ešte inak vylepšiť, napríklad ozdobiť sušenou paradajkou v oleji, ale nie je to nutné. Dobrú chuť :)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára