Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Rezy s ovsenými vločkami a lesným ovocím

sobota, 9. marca 2013

Rezy s ovsenými vločkami a lesným ovocím

Hneď na úvod varovanie: sú neskutočne návykové!

Pripravené boli podľa receptu z blogu drobečky, s malými obmenami podľa môjho uváženia.

Pripravíme si:

  • 400 ml mandľovej múčky
  • 200 ml ovsených vločiek
  • 100 ml oleja (napríklad olivového)
  • 50 ml trstinového cukru
  • 2 PL medu
  • 1 KL škorice
  • 1/2 KL soli
  • 250 g mrazenej zmesi lesného ovocia (napríklad tá z Lidlu je super)
  •  podľa chuti med na osladenie ovocia, ktoré je pomerne kyslé
  • 100 ml vody (ale pokojne sa zaobídete aj bez nej)
Áno, naozaj sú to mililitre, nie gramy, obvykle sa to ráta na šálky, ale každý má nejakú inú a takto je to exaktne vyjadrené :D

Ovocie nasypeme do kastróla a spolu s vodou a medom varíme do hustej hmoty. Trvá to dosť dlho.



Takže medzitým sa pustíme do cesta. Všetky ingrediencie spolu zmiešame na masu, ktorá sa bude stále drobiť. Kto má k dispozícii dobrý mixér, môže ho použiť. 


Polovicu cesta lyžicou natlačíme do vymazanej formy. Vylejeme naň vychladnutú ovocnú zmes a na ňu rozmrvíme druhú polku cesta. Ak to pôjde, aj túto vrstvu uťapkáme lyžicou. 


Piekla som na minimálnom ohni asi pol hodinu, ale treba to strážiť. 


Rezy sú naozaj božské, šťavnaté, sladko kyslé. Jedinou nevýhodou je, že sa mi poriadne mrvia. Dve záverečné poznámky:  1) buď spraviť mocnejšiu (hrubšiu) spodnú vrstvu; 2) uvariť ešte hustejšiu náplň, aby cesto tak nenasiaklo -- a to buď nepridávaním vôbec žiadnej vody do zmesi (jasné, ovocie pustí vlastnú šťavu. S tým som rátala, takže oproti pôvodnému receptu som ubrala.. ale zrejme málo), alebo dlhším varením (čo chce trpezlivosť, ktorú nemám, respektíve, už som sa ponáhľala preč :D) či dokonca ovocie vôbec nevariť a nasypať ho tam v zmrazenej forme. Hmm, v budúcnosti to premyslím. 




Fakt stojí za to si ich upiecť, dalo mi námahu sa od nich odtrhnúť :D Koláč poslúži rovnako dobre na raňajky, či ako popoludňajší zákusok ku káve.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára