Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Mrkvové placky

pondelok 24. júna 2013

Mrkvové placky

Všimla som si, že niekedy si v blogovom svete navzájom čítame myšlienky :D Je to zvláštne, ale občas sa trafíme vo varení, napríklad teraz nedávno s Kamčou, ktorá si v rovnaký deň pripravila placky brokolicové. Pomerne často sa mi tiež stávalo, že v príspevku niektorej zo slečien som videla skoro navlas rovnakú raňajkovú kašu ako som v ten deň mala i ja. Na druhej strane, možno to až také záhadné nie je. Keďže sa snažíme stravovať zdravo a zároveň rýchlo, zrejme budeme konzumovať podobné jedlá.

Ale teraz k podstate. Na mrkvové placky potrebujeme len tri suroviny. Jednu veľkú mrkvu, dve žĺtka (ktoré mi ostali z pečenia gaštanového koláča; pokojne použite jedno celé vajce) a trochu nivy (alebo mozzarelly, či parmezánu). Vidíte, základ je rovnaký, ako pri príprave "pizzy". (Preto tento príspevok pridávam najmä kvôli Hell, ktorá na intráku nemá rúru a pizzu si neurobí, ale toto by raz mohla skúsiť ;) )

Najemno nastrúhanú mrkvu zmiešame so žĺtkami a nahrubšie postrúhaným syrom. Panvicu potrieme tenkou vrstvou olivového oleja a opekáme v nej placky, ktoré jednoducho vyformujeme rukami :D Trvá to tak 4-5 minút, záleží, akú hrúbku placiek zvolíte. Mne z tejto dávky vyšli 4 takéto krásavice. Dobrú chuť!



2 komentáre:

  1. jsme propojené:-* bodejď by ne! a mrkvové jsou taky supr :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tiež mám ten pocit :D a brokolicové mám v pláne niekedy vyskúšať :)

      Odstrániť