Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Stredomorská panenka

utorok 25. júna 2013

Stredomorská panenka

Po dlhej pauze predsa len, dokopala som sa v príprave mäsa :D Chvalabohu, musím priznať,  pretože toto bola dobrôtka. Dokonca to ani nebolo časovo až tak náročné, pretože panenka je jemné mäsko, ktorému dlhé varenie skôr ubližuje.

Nuž, a prečo stredomorská? Do tohto receptu som dala bazalku, oregano a lúpané paradajky, ktoré mi evokujú pizzu a Taliansko, čierne olivy sú zase také Grécke.. tak prečo nie? :D

Ako teda na to:

Kus bravčovej panenky nakrájame na asi 1,5 cm hrubé stejčíky, posypeme bazalkou a oreganom.



Plátky potom osmahneme na rozpálenom olivovom oleji z oboch strán. Olej musí byť naozaj horúci, inak sa mäso nezatiahne, vytečie z neho všetka šťava a bude tuhé ako podrážka. K mäsu pridáme pol červenej cibule nakrájanej na pásiky, podlejeme ho šťavou z olív a šupneme tam aj niekoľko olív samotných. Dusíme pod pokrievkou 5 minút. Následne pridáme asi 1/3 plechovky lúpaných paradajok a ešte niekoľko minút necháme pod pokrievkou, aby sa zredukovala voda. 


Kým sa panenka dusí, pripravíme si šalátik ako prílohu. Druhú polku cibule pokrájame na malé kocky. To isté spravíme s jednou veľkou paradajkou. Doplníme hrsťou rukoly a zalejeme lyžičkou olivového oleja a lyžičkou octa balsamico. 


To by bolo všetko, môžete sa nadlabnúť do prasknutia :) Dobrú chuť!






4 komentáre:

  1. To vypadá božsky! Já si na tyhle druhy masa moc netroufám, ale asi brzy něco takového taky zkusím. Ať nejdem celý život jenom na kuřecím, krůtím nebo mletém mase :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa tiež zo začiatku bála a jedla len kuracie :D Ale v skutočnosti na tom nie je nič ťažké, chce to trochu cviku. Človek sa aj tak najviac naučí na vlastných chybách ;)

      Odstrániť
    2. To budem musieť skúsiť.Vypadá to fakt skvelo a ked to aj tak skvelo chutí,niet čo dodať..

      Odstrániť
    3. Ďakujem, určite treba vyskúšať!

      Odstrániť