Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Čo robí vysokoškolák, keď nie je v škole?

sobota 4. januára 2014

Čo robí vysokoškolák, keď nie je v škole?

Dnes to bude len taký nenáročný článoček na odreagovanie sa :)
Keďže mám skúškové a som momentálne doma, priblížim vám aspoň, ako to v posledných niekoľkých dňoch u mňa vypadalo.

 Čítam: Bohužiaľ, hneď po Štefanovi som sa vrhla do učenia na skúšku. Takže spoločnosť mi robí náučná literatúra, ktorú by som najradšej vyšmarila von oknom :(



Rozčítanú mám však aj jednu knižku, ktorú mi pod stromček priniesol Ježiško. Pratchettovky mám strašne rada, sú to príjemné oddychovky, pri ktorých vám úplne vypne mozog (a neraz i zastane úžasom, ako toho autora vôbec mohli niektoré veci napadnúť).

Pri raňajkách..

Jem: JOGURT! Dvakrát do dňa, sedem dní v týždni. Pri tejto frekvencii by sme čoskoro skrachovali a tak je výhodnejšie robiť si domáci. Je chutnejší a mám na ňom rada i to, že sa nikdy nepodarí úplne rovnaký. Takže keď to náhodou mamka utrafí a je hustý tak, že v ňom stojí lyžička, vtedy sa úplne vznášam blahom.


 ☆ Pijem: ČAJ! Zelený, čierny, ovocné.. a napríklad i tento prudko sezónny, ktorý som ukradla mamke (dostala ho pod stromček)..


☆ Porábam: Učím sa :( celé dni.. až mi z toho hrabe a prepína.. Nech je už po skúškovom!

☆ Mala by som robiť: Nuž, nebolo by od veci aj trochu upratať byt. Pravdepodobne ma to čaká zajtra. A rozhodne by som sa mala venovať aj svojej diplomke, no teraz je prednejšia skúška z atmosfér. Potom už na ňu snáď príde rad..

☆ Myslím na: uuf, všeličo možné.. hlavne na to, ako to všetko v najbližšej dobe zvládnem.

☆ Plánujem: Konečne si poriadne oddýchnuť. Ale to je ešte hudba ďalekej budúcnosti. A taktiež mám jedno dôležité stretnutie budúci týždeň, takže som zvedavá, ako to dopadne. Bohužiaľ, viac detailov vám prezradiť nemôžem.

☆ Pozerám: Popravde, teraz už nič, ale počas Vianoc som si dosýtosti užila všetky tie klasické rozprávky. Sviatky bez Mrázika, Popolušky a ostatných si neviem predstaviť. A nemôžu chýbať aj skvelé české komédie ako S tebou mě baví svět, Ako dostat tatínka do polepšovny.. a mnohé ďalšie.


Ešte pred Vianocami som však bola so sestrou a mamkou na filmovej udalosti roka a totiž na druhého Hobbita. Naozaj sa mi páčil, rozhodne viac ako ten prvý, pretože bol akčnejší. No i tak sa mi zdal príliš dlhý, určite to nebolo treba až tak naťahovať. 


☆ Chcem: TEPLO!! Táto vlhká zimami vôbec nevyhovuje. Viem, že je aj tak príliš teplo nato, že je január, ale ja som ohromne zimomravý človek a do toho hnusu, čo je za oknom sa mi nechce vystrčiť ani malíček. Bodaj by už bolo 25 stupňov! 

☆ Želám si: Všetko dobré do nového roka. Aby bol lepší ako ten predošlý, pretože stál vskutku za hovno starú Belú. A aby mi neumrel počítač! Chudák, má to už namále, monitor drží na jednom pánte iba silou vôle :(

☆ Cítim sa: Unavene, bez nálady a energie. Ale to je zo všetkého toho učenia, počasia a starostí čo teraz mám. Ale bude lepšie. Musí byť! Dúfam..

Viem, trochu depresívne ladený výlev, ale občas človeku dobre padne trochu pustiť emócie zo seba von. Len dúfam, že vás to príliš neobťažovalo. Prajem všetkým krásny večer a užite si ešte víkend!  

12 komentárov:

  1. Jej..vím jak ti je! taky mám zkouškové a z učení už mě bolí hlava... přeji hodně štěstí u zkoušek a těším se na další články :) třeba by se hodila rada, jak ty vědomosti do hlavy co nejrychleji dostat...
    p.s. už jsi dlouho nepřidala žádné své fotky, chtělo by to napravit :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Taktiež držím palce pri učení, nech ti vyjdú všetky skúšky podľa predstáv. S tým nasávaním vedomostí bohužiaľ asi neporadím, sama mám problém, ako si to všetko zapamätať :D Myslím, že je to hlavne o tom byť v pohode a skúsiť sa zbytočne nestresovať, potom aj učenie ide ľavou zadnou (to sa mi ľahko povie, pritom sama viem, že to na mňa nefunguje :D)
      A čo myslíš tými mojimi fotkami? :D

      Odstrániť
    2. Jak jsi třeba fotila ty své "outfity", co sis koupila hezkého na sebe :)

      Odstrániť
    3. Uuuf, to asi tak skoro ani nebude :D Na seba toho nového nemám takmer nič a ani Ježiško sa nemohol príliš realizovať, pretože nevie odhadovať moje veľkosti.
      A s fotkami mojej osoby by som to tu zaťažovať nechcela, nie som príliš fotogenický typ :D

      Odstrániť
  2. úplne ťa chápem! Tiež mám skušku už o týždeň takže mám toho dosť čo na robotu a vobec sa mi nechce :( ja som si však oddýchla a s učením začala oba predvčerom, pretože za tie prebdené noci počas semestra som si to zaslužila. Je mi však luto že ty si si tých sviatkov neužila viacej :/ Dúfam, že čoskoro budeš mať trošku času aby si si oddychla a pozrela nejaký dobrý film alebo prečítala knihu :) Mna tiež čaká bakalarku a nemám ešte vobec nič napísané, o to horšie je, že ja ju píšem po anglicky, takže budem mať čo robiť a netuším kedy to postíham :( Už nech je po skúškovom :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ojoj, tak držím palce na skúškach, určite to zvládneš ;) S bakalárkou v angličtine rešpekt, ja som sa neodvážila tú moju písať po anglicky.. i keď práve uvažujem, že tá diplomka by možno už bola aj vhodná, aby bola v nejakom medzinárodne uznávanejšom jazyku. Hlavne kvôli literatúre, i tak ju mám kompletne celú v angličtine a odborné názvy sa často do slovenčiny vôbec nedajú preložiť.
      A oddychovať treba, potom sa s novými silami ľahšie púšťa do boja, lenže ja som v tomto hrozná.. chcem mať všetko čo najskôr za sebou, takže súhlasím, nech už je po skúškovom :)

      Odstrániť
  3. já už chci také teplo, lae je fakt že je ted tepleji než před rokem. Ty jo domácí jogurt, taky bych si dala. ty vzorce mě děsí :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vzorce desia aj mňa, takže sa nečudujem :D
      Veru, je teplejšie ako pred rokom, to vtedy boli tie kruté mrazy, ale neviem čo z toho by som prijala radšej. Tento hnus je však naozaj extrém, celú noc pršalo :(

      Odstrániť
  4. Neobťažovalo X)....aké máš perfekcionistické písmo...čo je to skúška z atmosfér? Mne tiež už z tej biochémie hrabe....X( učím sa ju vkuse už vyše týždňa
    A ináč tiež ti prajem všetko dobré do nového roka...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj tebe nech sa darí v novom roku ;) hlavne, aby vyšli všetky skúšky.. Biochémia nie je sranda, mala som spolubývajúcu biochemičku a viem, ako bola ona vkuse zavŕtaná v knihách. Ja som tiež, ale ona bola ešte o level vyššie, takže súcitím s tebou ;)
      Ďakujem, snažím sa písať pekne, aby som to po sebe vedela čítať, potom sa to ľahšie učí..
      Skúška z atmosfér --> to mám totiž taký predmet.. Fyzika hviezdnych atmosfér.. strach a hrôza, vôbec ma to nebaví a ani tomu nejak nerozumiem :D

      Odstrániť
  5. Ahojky co studujes jaky obor? Jinak drzim palce at zkousky zvladnes, ja jsem na farmacii a mam toho az nad hlavu.. :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ďakujem,
      študujem astrofyziku :)
      Farmácia je tiež celkom drsná, ako som počula od známych, takže verím, že toho tiež máš viac ako dosť. Držím palce na skúškach i tebe ;)

      Odstrániť