Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Nevarím, no aj tak sa napchávam - Bleskovky z kuchyne (15) mamka v akcii

pondelok 6. januára 2014

Nevarím, no aj tak sa napchávam - Bleskovky z kuchyne (15) mamka v akcii

Veru tak, odkedy som doma, nechávam sa rozmaznávať. Nechcem stále zas a znova zdôrazňovať, ako stále sedím iba nad knihami, no v tomto prípade mi mamkina starostlivosť príde veľmi vhod. Nieže by sa mi nechcelo vyvárať, zišlo by sa mi občas vypnúť a namiesto skrípt do rúk vziať varechu, ale takto aspoň ušetrím trochu času a môžem ho obetovať pre šprtanie. 

Mamka to moje vykrmovanie vzala veľmi vážne a tak sa ládujem prevažne mäsom, keďže to mám v Brne nie až tak často, ako by mi bolo milé. Preto dnes pridám niekoľko obedových chodov, ktoré prešli mojím žalúdkom, ale nemám na nich žiadnu, alebo iba minimálnu zásluhu. 


Opekané kuracie prso s dusenou brokolicou a syrovou omáčkou.



Bravčový plátok s duseným ružičkovým kelom a šampiňónmi, posypaný parmezánom. 



Repete štedrovečerného menu na druhý deň: opekaný losos, pečený pstruh a mrkva s bylinkovým maslom.


Také menšie predjedlo, ktoré som mala predtým, ako sme cestovali na slávnostnejší obed k starým rodičom: avokádo, zvyšok mrkvy s bylinkovým maslom a eidam.  



Zapekané bravčové s horčicou a kečupom, dusená cuketa a brokolica. 


Pečená kačka a dusená kapusta. 



Omeleta s eidamom, nivou a domácimi sušenými paradajkami. 



Bravčové dusené s cuketovou zaváraninou, kyslou uhorkou a šampiňónmi, paradajkový šalát s cibuľou a balsamicom. 



A dnešná obedová lahôdka: opekané bravčové karé s pečenou Hokkaido a cesnakom, mrkvový šalát.  



To je odo mňa na chvíľu zase všetko, možno sa čoskoro objavím už i za sporákom, ale ktovie kedy to bude a či to vôbec bude niečo vhodné na verejnú publikáciu. Zatiaľ teda dúfam, že vám tieto obrázkové príspevky nevadia, pretože asi ich budem praktizovať častejšie.
Majte sa krásne, slovenskí čitatelia si ešte užite sviatočný večer a všetkým želám veľa síl do celého týždňa!

25 komentárov:

  1. ou shit, ta omeleta! :) a taky přeju hodně sil

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :)
      Omeleta bola naozaj skvelá, tú som si dala vyrobiť na želanie :D

      Odstrániť
    2. a co když ti povím, že ta zmrzka byla v deset večer?:P jestli chceš, napiš mi, můžeme pokecat! určitě dojde do bodu, kdy výčitky půjdou mimo tebe

      Odstrániť
    3. kejmii3@seznam.cz určitě se mi ozvi! :)

      Odstrániť
  2. mnam same mnamky :) inak aj mna zaujala najviac ta omeleta :)

    Inak pozyvam na Nobilis Tilia giveaway a k tomu par drobnosti. Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Omeleta bola skvelá, hlavne sa mi na nej páčila tá farebnosť, ďakujem :)

      Odstrániť
  3. Odpovede
    1. Snažím sa nejesť príliš veľa sacharidov. Cukor ako taký je návykový.. a sacharidy sú beztak už prítomné v zelenine, ovocí, orechoch, mliečnych výrobkoch, ktorých mám dostatok. Radšej energiu dopĺňam bielkovinami a tukmi :) A bez príloh som si už zvykla, vôbec mi nechýbajú.

      Odstrániť
    2. Na komplexních sacharidech není nic špatnýho :) cukr sice je návykový, ale to ti myslím nehrozí, když jíš zdravě. Nechtěla jsem nějak rýpat.. už tvůj blog sleduju dlouho a příjdeš mi sympatická. Jen podle těch porcí doufám, že jsi vážně maličká.

      Odstrániť
    3. to je ale pitomá odpověď! :) sacharidy jsou moc důležitý, v zelenině a ovoci jich tolika není!

      Odstrániť
    4. Určite to neberiem ako rýpanie :) Ďakujem veľmi pekne za sledovanie i kompliment, veľmi si to vážim :)

      A jasné, som si vedomá toho, že sacharidy sú dôležité, nehovorím, že ich nejem vôbec.. len nie v takom množstve ako je bežné u ostatných. Odvykla som si od nich a nechýba mi to.

      Odstrániť
  4. nie su tie porcie tak trošku malé? :/ Mne sa to zdá strašne málo, ako keby si sa bála jedla, čo je zlé. Väčšinou tam vidím kuracie mäsko so zeleninou, čo je dobré, ale akurát tak na večeru a ešte aj tá porcia mäsa je dosť malá :/ Určite by si mala zaradiť prílohy aspoň k obedu teda, lebo su velmi dôležité. Tiež som sa ich predtým "bála" ale pochopila som, že to nie je správne. :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si od príloh úplne odvykla, nechýbajú mi. Oveľa radšej mám zeleninu :) A porcie mi stačia, dostatočne ma to zasýti.

      Odstrániť
    2. Hej hej, to chápem, že sa dá od toho odvyknuť :) Len či neješ až príliš málo, pod bazálny metabolizmus, lebo to nie je moc dobré. Pokiaľ možem napísať svoju skusenosť, tak ked som vynechávala prílohy ja, tak som si automaticky myslela, že keby ich začnem jesť tak nedajbože priberiem, čo je však najväčšia hluposť akú som si kedy mohla myslieť. Práve sacharidy su dosť dôležité. No ale už budem ticho, lebo nechcem aby to znelo zle :) Mám tvoj blog rada a vždy sem rada zavítam, takže príspevky v takejto forme sa mi velmi páčia :) A tá omeleta vyzerá fakt fantasticky! Tie suroviny na nu dávaš ešte počas toho ako je na panvici? Lebo tiež si robievam omeletu, ale ani zdaleka nevyzerá tak dobre :D

      Odstrániť
    3. Ďakujem, mne sa zase strašne páči tvoj blog, máš vždy nádherné fotky! Totálne pri nich slintám :)
      Ak do omelety pridávam tvrdý syr, tak vtedy ho postrúham k surovým vajciam a zvyšné suroviny potom poukladám navrch po chvíľke opekania na panvici, tak aby ešte vajcia boli v polosurovom stave. Ono ich to potom "obalí" a ak dám ešte ďalší syr, tak ten sa pekne roztopí ;)
      A určite sa neboj napísať svoj názor, ja si každý komentár rada prečítam a budem sa snažiť z neho niečo zobrať ;)

      Odstrániť
    4. taky jsem se bála příloh a nejedla je, díky tomu zhubla a pak se začala bát je jíst...rozumím ti jak se cítíš! ale postupně přidávej nebo to špatně skončí a budeš mít zdravotní problémy, vím o čem mluvím, padaly mi vlasy a psychika taky v háji....zařazuj je postupně, třeba k obědu, pak ke svačině...do toho cvič a nepřibereš...:) mimochodem můžu se zeptat kolik měříš a vážíš?:)

      Odstrániť
    5. Bohužiaľ, váhu prezradiť nemôžem, pretože toto číta aj moja mamka a tá by zinfarktovala, keby sa to dozvedela. Cvičiť práve príliš nemôžem, zo zdravotných dôvodov :( v lete som chodila do posilky, ale teraz to nie je reálne :(

      Odstrániť
  5. děláš mi chutě zvlášt tou dýní a kachnou :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach tak to teraz neviem či je dobre alebo zle :D Ale dyňa bola super, mala som i dnes na obed z nej ešte :)

      Odstrániť
  6. Samé mnamkyy :) vypada to dobre !

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Aoj :) ako tak čítam niektoré komentáre a zároveň pozerám na tvoj jedalniček, napadá ma jedno ... nie si ty náhodou paleo? :) ... ak áno tak si jednou nohou vpred ale tá druhá zaostáva... najmä v tom, keď si napísala, že nechceš prezradiť váhu, aby sa mama nezľakla, pravdepodobne bude dosť nizka a to je tá zlá noha v zadu, všimla som si, že máš medzi blogy uloženú aj beauty gloss, čo tak sa ňou inšpitovať :) pridala sacharidy a aká je z nej kočka! samozrejme sa nemusíš hneď vzdávať ideológie palea, ale keď už niesi primal paleo (lebo papáš mliečne výrobky) tak to kľudne môžeš aj sachry ako sú ryža či zemiaky alebo bataty :) ... nemyslis ze by bolo lepsie dat si radsej tu ryzu ako nejake mlieko ( mlieko je predca alergén a ryža nie, čo paleo alergény silno zakazuje :) ) .. každopádne sa mi páči, že sa snažíš fungovať bez sacharidov, ale ak nenastavíš dostatočne vysoký príjem tukov, tak pojdes s váhou aj so silou dolu, paleo vyznávajú najmä silovo- kondicný sportovci, teda cross fiťáci :) čo tak to vyskúšať nech je z teba poriadna Amazonka? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, áno paleom som sa primárne inšpirovala, ale zistila som, že nikdy nebudem môcť dodržiavať primal formu, práve kvôli tomu, že by som nevedela existovať bez mliečnych výrobkov. V tom proste ústupok robiť nechcem. Čo sa konkrétne tej ryže týka, tú fakt neznášam už od útleho detstva. Nikdy som ju nejedla a jesť nebudem, pretože k nej mám odpor (proste nejaká trauma zrejme :D)
      Blog Beautygloss som našla po tom, čo som si o paleu začala zháňať nejaké tie informácie, a je pravda, že je pre mňa veľkým vzorom v tom, že si ide tvrdo za svojím cieľom, nikdy sa nevzdáva a ja ju nesmierne obdivujem :) je to superžena!
      Problém je v tom, že momentálne nie je pre mňa reálne sa venovať nejakému cvičeniu. Ešte do septembra som chodievala do posilky, presne v snahe nabrať váhu a svalovú hmotu, ale teraz to nejde :( :(
      Myslím, že si konečne jedna z mála osôb, ktoré pochopili, akým smerom je nastavené moje stravovanie :) Veľmi ti ďakujem za tento komentár. Samozrejme, v navýšení príjmu tukov by som sa mala zlepšiť a snažím sa o to, určite to nie je tým, že som niektorou z tých "klasických dietárok" ak to mám tak hlúpo nazvať, že by som sa tukov bála, to nie. Odtučnené jogurty nejem (a tvarohu z núdze, kvôli cene), syry si takisto vyberám v tučnej, nie light verzii :)
      Maj sa krásne a ešte raz ďakujem za reakciu :)

      Odstrániť
    2. Nie je začo :) chápem ťa a som rada, že si snažíš nájsť svoju mieru :) odporúčam túto stránku http://www.vladozlatos.com/ alebo www.foodlogic.eu, na tej poslednej som fičala aj ja, sa tam zaregistrujes a zapisujes co papas, autorov foodlogicu osobne poznam a sú silní zástanci palea a lowcarb highfat diety :) zapis si koľko toho papas a pridavaj si ci odoberaj ci tuky alebo sachry , aby si zistila, kedy uz nechudnes, a ak zacnes priberat nezlakni sa :) neviem koľko vážis a tak, ale uvidis ked priberies mozno sa ti vyriesia aj niektore zdravotne problemy a mozno uz budes silna aj cvicenie a budes mat viac energie na kazdodenny boj so svetom :) a ked nie tu ryžu skus napr. amaranth ci pseno alebo quinoa :) alebo skus šmakoun cestoviny :)

      Odstrániť
    3. Jeeeej, ďakujem ti naozaj krásne! Vlada Zlatoša poznám, práve jeho stránky boli pre mňa najväčším zdrojom informácií keď som začala seriózne meniť návyky.
      Si strašne zlatá, ešte raz ďakujem za radu, foodlogic určite navštívim a pozriem sa na to :)
      Inak šmakoun cestoviny som už tiež skúšala a nie je to zlé, bohužiaľ, veľmi často sa na tom "fičať" nedá, kvôli cene :D ale ako spestrenie prečo nie :)
      Krásny deň prajem, nech sa ti darí :*

      Odstrániť